Keskiviikko 26.10.2016
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

Urkukonsertti "Muistoja kesästä"Urkukonsertti "Muistoja kesästä"

Urkukonsertti "Muistoja kesästä"

26.10.2016 Kyyjärven seurakuna / Minna Erkkilä

Perjantai-iltana 28.10. klo 18 saamme nauttia juhlavista sävelmistä ja tunnelmista Kyyjärven kirkossa. Häämusiikiksikin sopivaa urkumusiikkia esittää urkuri Kaisa Kangastupa Evijärveltä.

Kaisa Kangastupa (s. 1975 Evijärvellä) on valmistunut kanttoriksi v. 1999 Sibelius-Akatemiasta. Hän toimi Juuan seurakunnan kanttorina syksyyn 2010 saakka. Nykyään hänellä on oma hoiva-alan yritys "Kaisan kosketus" Kauhavalla.

Kaisa kertoo urkukonsertin ohjelmasta näin: "Muistoja kesästä -konsertti koostuu nimensä mukaisesti mm. kesäisistä virsistä uruille sovitettuna. On hauska huomata, miten virsi taipuu moneksi näissäkin pikkukappaleissa. Matti Moilasen ja Sulo Salosen urkupartitoissa virren melodia on helposti kuultavissa, mutta tunnistatko suvivirren myös Marko Hakanpään Kesäfanfaarista?

Kesään kuuluvat myös häämarssit, siksipä valitsin niitä konserttiini useammankin. Partitoita ja viimeistä Merikantoa lukuunottamatta kaikkia muita kappaleita olen soittanut häämarsseina. Moniin näistä liittyy muistoja sisarusteni ja serkkujeni häistä sekä lukuisista toimituksista Juuan, Evijärven, Lappajärven ja useiden muiden seurakuntien kirkoissa." 

Tervetuloa nauttimaan hienosta urkumusiikista. Tässä on myös tuleville hääpareille loistava tilaisuus kuulla useita häämarsseja autenttisessa ympäristössä. Konsertin kesto on noin 50 minuuttia.