Keskiviikko 14.10.2015
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

Kyyjärven erämiehet ry yhteistyössä Nopolan koulun kanssa.Kyyjärven erämiehet ry yhteistyössä Nopolan koulun kanssa.

Kyyjärven erämiehet ry yhteistyössä Nopolan koulun kanssa.

13.10.2015 Kyyjärven erämiehet ry / E Koivisto / O Virtanen

Nopolan koulun valinnaisaineista Riistakurssin hirvenmetsästysosio toteutui Kyyjärven erämiehet ry:n ja POP-pankki Kyyjärvi-Karstulan tukemana.

Erämiehet olivat hyvissä ajoin yhteistyössä Kyyjärven koulun kanssa jotta valinnaisaine Riistakurssi  voisi toteutua huikealla tavalla. Oppilaat ovat olleet mukana seuraamassa hirvijahtia kahtena viikonloppuna. Hirvijahdin avausviikonloppu ja toinenkin , onnistui hienosti. Tällaisista koulupäivistä jää lähtemättömät muistot oppilaiden mieliin. Unohtamatta opettaja J Simpasta jonka erä- ja metsästysharrastus mahdollisti tämän. 

Esimerkkinä hyvästä yhteistoiminnasta oppilaat pääsivät mukaan täysimittaiseen hirvenmetsästykseen Erämiesten aloittaessa hirvenmetsästyksen. Enisimmäisenä viikonloppuna mukana oli viisi kurssilaista ja toisena kuusi.

Ensimmäisenä päivänä opeteltiin "passiin menoa". Eli metsän kuningas ei antanut saalista. Toisena päivänä sitten koirat pääsivät juonesta kiinni ja niin ensikertalainen pääsi ampumaan ja oppilas seuraamaan. (vasa nurin)

Toisena viikonvaihteena oli jälleen uudet kujeet ja uudet alueet missä metsästettiin. Nyt Erämiehiä onnisti, sarvipää nurin ja oppilaat pääsivät seuraamaan millaisia eläimiä Kyyjärven metsissä majailee.