Maanantai 03.08.2015
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

Vieno Lehtonen sinattiin haudan lepoonVieno Lehtonen sinattiin haudan lepoon

Vieno Lehtonen sinattiin haudan lepoon

2.8.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Vieno Lehtonen siunattiin lauantaina 1.8.2015 Karstulan Hautausmaalla. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kotona Kyyjärven Oikarin kylällä.

Vieno Lehtonen e. Kekkinen syntyi 17.7.1921 Pylkönmäellä. Vienon ollessa lapsi perhe muutti Karstulan Pääjärvenmäelle. Hän kävi Kansakoulun. Nuoruuden päivinä hän tutustui tulevaan puolisoonsa Saarijärven Kouheroisista kotoisin olevaan Uuno Lehtoseen. Heidät vihittiin avioliittoon 29.2.1940. Avioliitosta syntyivät lapset: Ritva, Tarja, Kari, Helena ja Sari. Uuno puoliso kutsuttiin sotaan. Sodan jälkeen syksyllä 1947 Vienon ja Uunon perhe muutti Kouherosta Kyyjärven Oikarinkylän "Joukolaan".

Uuno puoliso teki elämässään monenlaisia töitä sekä kotiseudulla että kauempana aina Ruotsia myöden. Vieno puoliso hoiti lapsia ja kotia. Vienolla oli monet käden taidot ja laulun lahja. Hän lauloi vuosia Kyyjärven kirkkokuorossa ja toimi pyhäkoulunopettajana vuosikymmeniä Oikarin kylällä. Hengelliset asiat ja seurakunta olivat Vienolle erityisen tärkeitä. Hän toimi yli kolme vuosikymmentä Kyyjärven seurakunnan luottamustoimissa ja oman kylän diakoniatoimikunnassa vielä pidempään. Ansioistaan hänelle myönnettiin kultainen ansiomerkki.

Vieno oli innokas organisoimaan ja järjestämään seurakunnan tilaisuuksia omalla kylällään ja laajemminkin seurakunnassa. Hän oli luonteeltaan ahkera, auttavainen ja puhelias. Hän oli elämässään oppinut selviytymään monenlaisista vaiheista. Pitkään he hoitivat Uunon kanssa Talvikki tytärtään kotona. Uuno ja Vieno saivat elää pitkän yhteisen elämäntaipaleen yli 70 vuotta. Uuno nukkui pois 31.5.2010. Vienon pitkä elämä päättyi Karstulassa 94-vuotissyntymäpäivänä 17.7.2015. Vienoa jäivät kaipaamaan lapset perheineen, sisaret, sukulaiset ja ystävät.

Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kotona Kyyjärven Oikarilla. Muistotilaisuudessa laulettiin ja Kari Lehtonen muisteli äitiään.