Maanantai 08.02.2016
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

Superruokaan tutustumassaSuperruokaan tutustumassa

Superruokaan tutustumassa

8.2.2016 Maa-ja kotitalousnaiset/Maija Uusisalo

Maa-ja kotitalousnaiset järjestivät perjantaina 29.1. Superruokakurssin Nopolan koulun kotitalousluokassa. Mukana tällä kansainvälisellä kurssilla oli kaikkiaan 16 superruuan ystävää, puolet osallistujista oli maahanmuuttajia ja toinen puoli enemmän ja vähemmän paikallisia superruuan ystäviä.

Perjantai-iltapäivänä viiden aikaan kokoontui Nopolan koulun kotitalousluokkaan innokas joukko superruuan ystäviä tutustumaan aiheeseen oppaanaan Mirja Pummila Jyväskylästä. Ilta alkoi yhteisellä luennolla aiheesta ja jatkui varsinaisella ruuan valmistuksella ja päättyi tietysti herkutteluun illan lopuksi.

Alkuruuaksi valmistettiin marja-pähkinäpuuro. Pääruokana oli punainen kalapata ja Paimenen paistos, lisäkkeenä tarjoiltiin puolukka-vinaigrette-papusalaattia, härkäpapujuurespihviä ja hernelevitettä. Jälkiruokaherkkuina olivat punajuurileivokset ja mustikkajäätelö. Ruokajuomana oli mansikka- ja mustikka smoothie.

Ilta kului nopeasti ja ruuat valmistuivat ohjeiden mukaan. Kotiinviemisinä kurssilaisilla oli paitsi pienet maistiaiset kotiväelle myös paljon uutta tietoa lähiruuasta ja kotimaisten raaka-aineiden terveellisyydestä.