Sunnuntai 26.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Aune Peura siunattiin haudan lepoonAune Peura siunattiin haudan lepoon

Aune Peura siunattiin haudan lepoon

27.7.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Aune Peura siunattiin lauantaina 27.8.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kyyjärven kirkossa.

Aune Anna Peura e. Vesakoski syntyi 5.8.1914 Kortesjärvellä. Hänellä oli kolme siskoa ja yksi veli. Käytyään kansakoulun hän opiskeli Pietarsaaressa ja pääsi ylioppilaaksi Kauhavalta. Hän oli kotikylänsä ensimmäinen ylioppilas. Opiskelu jatkui Seinäjoen sairaanhoitajakoulussa, mutta vaikea sairaus keskeytti opinnot ja tulevaisuuden ennusteet olivat huonot. Kukapa Aunen läheisistä olisi uskonut silloin, että hän elää lähes 99-vuotiaaksi. Avioliittoon Aune vihittiin vuonna 1944 teuvalaisen Veikko Peuran kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Pekka, Markku, Erkki ja Marianne. Aluksi oli yhteinen koti Kortesjärvellä, josta muutettiin Karstulaan. Veikko oli jo sitä ennen työssä Kivijärvellä. Uusi työpaikka avutui Karstulaan ja perhe muutti Karstulan Oinoskylälle. Kyyjärvelle Aunen ja Veikon perhe muutti vuonna 1957. Koti oli Kyyjärven rannalla "Tukkiranta". Aune työskenteli kotitöiden lisäksi Kyyjärvellä pitkään opettajana, tietyömaan konttorinhoitajana ja hän oli mukana aktiivisesti monessa vapaaehtoisjärjestössä. Kyyjärven Mannerheimin lastensuojeluyhdistyksen puheenjohtajana Aune oli pitkään. Nuoruudessa hän oli mukana lottatyössä ja kansanhuollon tehtävissä mm. Hyrynsalmella. Isänmaan asiat olivat lähellä Aunen sydäntä niin kuin lapsetkin ja lastenlastenlapset. Aune osallistui aktiiviseti seurakunnan ja eläkeliiton toimintaan. Hänellä oli oma paikka seurakuntamme jumalanpalveluksessa. Vähän ennen Veikon eläkkeellejäämistä he muuttivat omaan osakkeeseen Vetreraanitaloon. Veikko puoliso kuoli talvella 2006. Aune eli vielä yli seitsemän vuotta leskenä. Viimeiset elämän vuodet Kivirannassa. Hän nukkui pois 15.7.2013. Aunea jäivät kaipaamaan lapset perheineen ja jälkpolvet, omaiset ja muut läheiset.

Aunen siunasi Kyyjärven kappelissa khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa puhuivat kirkkoherra, Aunen poika Pekka muisteli äitiään, Raimo Salo puhui lottajärjestön puolesta ja Alli Verkkoniemi muisteli Aunea ja Veikkoa. Adressit luki Aunen veljenpoika Raahesta Marianne tyttären avustuksella. Muistotilaisuudessa laulettiin yhdessä Aunelle läheisiä virsiä.