Torstai 24.10.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Reino Armas Loponen ja Antti Martikainen
Rakas Karjala näytelmä puhuttaaRakas Karjala näytelmä puhuttaa

Rakas Karjala näytelmä puhuttaa

1.7.2013 Kulttuuritoimi Suvi Kantonen

Kirjailija Heikki Luoman näytelmä Rakas Karjala ei varmasti jätä kylmäksi ketään. Vuoden 1944 kesäkuulle sijoittuvat tapahtumat Karjalassa kertovat hienolla tavalla sen ajan ihmisten kokemuksista. sopeutumisesta, sekä vahvasta elämänuskosta tulevaisuuteen . Tänä kesänä näytelmä esitetään kantaesityksenä Wanhat Wehkeet kesäteatterilla Karstulassa.

Koko kevät on harjoiteltu tiiviisti 16 hengen voimalla ja pikku hiljaa näytelmä alkaa valmistua esityskuntoon. Ensi-iltaa vietetään Wanhat Wehkeet Areenalla Karstulassa la 29.6. klo 19. Heikki Luoma lupasi viime kesänä kirjoittaa Pienet kukkivat kummut näytelmälle jatkoa, ja tämä Rakas Karjala näytelmä kertookin Martikaisen perheestä, joka on päässyt palaamaan takaisin kotikonnuilleen. Valtavalla elämänuskolla Antti on alkanut rakentamaan uutta kotia ja perheessä asustaa myös sotavanki Vladimir. Taustalla on sodan uhkakuvia, jotka hetkeksi onneksi unohtuvat, kun pihassa vietetään Irjan ja Jussin häitä. Tässä jotakin esimakua tulevasta näytelmästä. Sopivasti huumorilla höystäen  Heikki Luoma on jälleen onnistunut löytämään hienon tarinan karjalaisten elämänuskosta ja koettelemuksista. Ohjauksesta vastaa tälläkin kertaa Veli-Pekka Halmila, jonka käsissä näytelmän tapahtumat muotoutuvat sitten lopulliseen muotoonsa. Näytelmä toimii ihan omana näytelmänäkin, joten kärrylle tapahtumista pääsee vaikkei olisi viime kesänä esitettyä Pienet kukkivat kummut näytelmää katsonutkaan.

Näyttelijöitä on mukana Alajärveltä 2, Kyyjärveltä 3 ja Karstulasta 11. Tarkemmin näyttelijöihin voi tutustua osoitteessa www.wanhatwehkeet.fi. Kyyjärveltä kulttuuritoimi järjestää bussikuljetuksen näytelmän ensi-iltaan, ilmoittautua voi Suville ja Aartolle. Tästäkin tarkemmin tapahtumapalstalla.

Näytelmäryhmä toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan näitä tapahtumia. Kootaan Kyyjärveltä bussi täyteen jo ensi-iltaan. Heikki Luomakin on silloin paikalla ja kaikkiahan tiedämme, että Heikki on täältä Kyyjärveltä lähtöisin, joten sitä suuremmalla syyllä tervetuloa esitykseen! (Näytelmän esityksiä on kaikkiaan 24 kpl)