Maanantai 24.02.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
RiistakolmioRiistakolmio

Riistakolmio

25.7.2013 Kyyjärven Erämiehet / Matti Lassila

Perustamme Riistakolmion
31.7.2013 klo17.30 Kokoonnumme ERÄKARTANOLLE

Riistakolmio on kolmesta 4km sivusta muodostuva kolmio, sivut kuljetaan kaksikertaa vuodessa ja lasketaan tällä 12km matkalla n.60m leveydeltä kaikki metsän eläimet tai niiden jäljet.

Kolmio kuljetaan kesällä kävellen ja talvella hiihtäen, kaikki sivut samana päivänä. Laskentaurakkaan tarvitaan kerralla värintään 9 henkilöä lisäksi saunamajuri apulaisineen. Laskennan tulokset lähetetään Riistan- ja Kalantutkimuslailokselle, joka vertailee näin saatuja tuloksia useammala vuodelta ja tekee johtopäätöksiä riistakantojen kehityksestä.

Merkkaamme reitin maastoon maali merkein, helpottaaksemme seuraavaa laskentaa, joka pitää tehdä aina samalta linjalta. Jos näistä merkeistä on jotain haittaa maanomistajille poistamme ne. Käyttämämme väri ei vahingoita puustoa ja on väriltään sellaista jota ei käytetä muuten metsänhoidossa.

Toivommekin maanomistajien suhtautuvan asiaan myötämielisesti, jos tästä aiheuttuu jotain haittaa, pyytäisinkin ottamaan yhteyttä, ettei synny väärinkäsityksiä. Asia on kuitenkin yhteinen ja mekin suoritamme tämän työn talkoona RKT:lle.

Matin numero 0400685841

PS. Kyyjärven Erämiehet järjestää Hirvenhaukkukokeiden palkintotuomarikurssin su.4.8 klo 10.00 ERÄKARTANOLLA.

Kurssin vetää Ilpo Hakonen Viitasaarelta. Kurssi on maksuton ainoastaa sääntökirjasta perimme 5€

Tiedustella sekä ilmoittautua kurssille voi Ossi Tammiselta p. 0408310256