Sunnuntai 20.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
ViikinkileiriViikinkileiri

Viikinkileiri

13.7.2014 Kyypartio/Marjaana Patovisti

Kyypartion kesäleiri vietettiin tutusti ja turvallisesti Ahorannassa

Kun leiri kestää kolme yötä, ehtii touhuta monenlaista mukavaa!

Ensimmäisenä tietenkin pitää pystyttää leiri. Kun pystytetään isoja telttoja, on jokainen käsipari tarpeellinen. Sitten pääseekin jo uimaan! Uinti jäi vähiin tällä leirillä. Kaikki ei tykänneet Löytänäjärven mutapohjasta. Ainakaan sen jälkeen, kun rannasta löytyi iilimato! Yäk! Rohkeasti järveä käytiin kuitenkin testaamassa jokainen päivä. Ei se mutapohja hiekaksi ehtinyt muuttua. Onneksi saunassa sai pestä mudat pois.

Kalastaa ehdittiin myös. Itsetehtyyn onkeen nappasi kala kiinni hyvin. Ja jos onki on liian helppo pyydys, voi tehdä keihään saalistusvälineeksi. Siinä olikin jo enemmän haastetta!

Valmistimme hienot viikinkikorut. Perunaan kaivarrettiin muotti, joka täytettiin sulatetulla tinalla. Hienoja tuli!  Leiripaitoihin painettiin kasvienlehdillä upeat painatukset. Tehtiin me donitsikin. Reseptissä ei lukenut hiivaa eikä jauhoja, vaan havuja,narua ja suojapeite. Lisäkuvista näkee mitä siitä sitten tuli.

Iltanuotioilla käytiin Viikinkitalent kilpailu. Ensimmäisenä iltana talenttia ei löytynyt kuin osalta leiriläisistä. Muita leiriläisiä varmaan ujostutti. Ensimmäinen, kylmä telttayö toi rohkeutta. Ja jo toisena iltana jokainen leiriläinen esiintyi luontevasti "lavalla". Viimeisellä iltanuotiolla oli Talent-tuomaristolla vaikea työ valita voittaja. Talenttia löytyi meistä jokaisesta!

Tarpojat viettivät yhden yön haikilla Eevaliisan mukana. Hellesäässä, rinkka selässä vaeltaminen on rankkaa. Mutta nämä konkarit vaelsi 15km leikiten. Huippu suoritus! Eikä tarpojia päästetty heti leiriin palattuaan edes huilaamaan. Leirissä heitä odotti seikkailijoiden ja sudujen valmistamat partiotaitokisat.Tarpojien täytyi selvitä läpi temppuradan, kasvin tunnistusrastin ja keihään tarkkuusheitto testattiin. Heidän täytyi valmistaa vuolemalla veitsi tai paistolasta ja ensihoitaa Turkkilaispitserian kokin palovamma.

Sää suosi leiriämme. Ei edes viimeiselle leiriaamulle sade ehtinyt, vaan pakkasimme kuivat teltat pusseihin. Odottamaan ensi kesän Kosmos 15 piirileiriä!