Sunnuntai 20.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Iltapäivä LintulahdessaIltapäivä Lintulahdessa

Iltapäivä Lintulahdessa

10.7.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Tuulikki Rauma / kuvat: Aaro Toppinen

Anna-Liisa Viisanen lähti naimisiin mentyään Amerikkaan. Anna-Liisa oli Lintulahden tyttäriä.

Keskiviikkona 9.7. Tapio ja Riitta Lintulahti saivat vieraakseen Anna-Liisan Hilma-tyttären kaksi poikaa vaimoineen. Karlo ja Sue Waataja asuvat Fort Millissä South Carolinassa ja Robert (Bob) ja Donna Waataja  Minneapolisissa Minnesotassa.

Suomen kesä näytti parhaat puolensa ja Lintulahden kaunis historiaa henkivä pihapiiri kiinnosti kaukaisia vieraita. Karlo ja Bob halusivat kastautua Kyyjärvessä, samassa järvessä jossa mummo oli aikoinaan uinut. He viihtyivätkin hyvin rantasaunan löylyissä vastoen, välillä järveen pulahtaen. Bob on taitava uimari. Hän ui kauas kohti Lintusaarta.

Miesväen saunoessa rouvat olivat Paletissa ostoksilla. Heillä oli oppaana pikkuserkun, Martti Lehtolan tytär Katariina Wargelin.

Saunomisen jälkeen ihasteltiin Lintulahden perinteistä ympäristöä ja vanhoja rakennuksia. Vanha rantasauna oli vielä nähtävä, niinpä emännän herkullinen ateria sai odottaa. Ruokailun jälkeen aikaa vierähti aitan vanhojen esineiden parissa. Niitä kuvattiin ahkerasti.

Karlo ja Bob olivat ensimmäistä kertaa Suomessa. Tämä oli kaikenkaikkiaan hieno kesäinen iltapäivä. Ehkä saamme nämä sukulaiset "rapakon " takaa Kyyjärvelle myös tulevina kesinä.

Illalla, paluumatkalla Jyväskylään vieraat poikkesivat vielä Lehtolaan. Martti piti pienen huuliharppukonsertin, polkkaa ja valssia ja lopuksi Finlandia-hymni. Suosio oli taattu!

    Aihealueen yhteistyöyritykset