Maanantai 23.04.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Jukka Noponen saateltiin viimeiselle matkalleJukka Noponen saateltiin viimeiselle matkalle

Jukka Noponen saateltiin viimeiselle matkalle

18.10.2016 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Merja Jämbäck ja Pirkko Noponen / Veikko Huumarkangas

Jukka Noponen siunattiin lauantaina 15.10.2016 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli seurakuntasalissa.

Jukka Antero syntyi 17.6.1963 Toini ja Veikko Noposen perheen kuudentena lapsena. Jukalla oli viisi veljeä ja yksi sisko. Jukka syntyi, kun Noposen perhe asui vielä Nurmijoella Pylkkösen talon vintillä. Puolitoistavuotiaana Jukka sitten muutti perheen kanssa kirkolle Kokkolantien varteen rakennettuun valkoiseen tiilitaloon. Jukka kehittyi vähän hitaammin kuin muut lapset ja aloitti koulun myöhemmin. Ensimmäinen koulu oli Kyyjärvellä ja sitten Jukka pääsi Karstulan harjaantumiskouluun jossa hän suoritti peruskoulun mukautettuna. Peruskoulun kuluessa perhe ihmetteli, mistä Jukka tiesi kaikki televisio-ohjelmien alkamisajat ja uutiset maailman tapahtumista kunnes selvisi, että Jukka oli oppinut lukemaan  ja hänellä oli tosi hyvä muisti.

Peruskoulun jälkeen Jukka kävi Karstulassa Toimintakeskuksessa ja siirtyi sitten heti Kyyjärven Touhulaan, kun se valmistui. Jukalle työpaikka oli todella tärkeä, sieltä hän ei halunnut olla pois sairaanakaan,  koska siellä oli hänelle tärkeimmät ystävät. 

Nuorempana Jukka oli paljon isänsä ja veljiensä mukana rekan kyydissä ja osallistui tällä tavoin perheen arkeen. Kotona omassa huoneessaan hän kuunteli musiikkia ja pelasi paljon Play station-pelejä. Myös erilaiset suomalaiset elokuvat ja tv-sarjat olivat mieleisiä. Monesti Jukan huoneessa soi musiikki äänekkäästi, tv oli auki ja Jukka pelasi vielä jotain peliä. Jukka hallitsi laitteiden asennuksen ja käytön hyvin ja auttoi usein myös Toini-äitiä laitteiden käytössä. 

Jukka oli innokas Kyyjärven Kyvyn lentopallojoukkueen kannattaja. Tämän Jukalle rakkaan  harrastuksen mahdollisti naapurista Kalliojärven perhe, joka kuskasi ja huolehti Jukkaa peleihin lähelle ja kauas. Jukka oli oikeastaan joukkueen maskotti. 

Jukka oli luonteeltaan hiljainen mutta myös puhelias tuttujen seurassa. Jukka tykkäsi lapsista tosi paljon, sisarusten lasten kanssa hän leikki,  piti hauskaa ja jujutti heitä. Jukka oli myös auttavainen ja otti huomioon toiset ihmiset. Hän oli aina hyväntuulinen ja huumorintajuinen.

Jukan siunasi Karstulan kappalainen Maria Lyly, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Pirkko Noponen lauloi virsikirjan uuden lisävihkon viimeisen laulun 'Tulkoon tie sinua vastaan'. Muistotilaisuuden juonsi ja Jukkaa muisteli Merja Jämbäck, adressit lukivat Niina Latvala ja Mirka Noponen. Touhulan väki lauloi Herra kädelläsi-  ja Jumalan kämmenellä- virret. Jukkaa muisteli myös Hannu Kalliojärvi, Helena Hietalaakso ja Marjatta Isoniemi. Päätöshartauden piti Pirkko Noponen. Lauloimme tuttuja virsiä Kanttori-Minnan säestämänä.

Aihealueen yhteistyöyritykset

Kukka ja Hautauspalvelu Valkoinen Purje
Kyyjärven Hautauspalvelu