Perjantai 22.02.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Parkkosten suku kokoontui Eräkartanossa KyyjävelläParkkosten suku kokoontui Eräkartanossa Kyyjävellä

Parkkosten suku kokoontui Eräkartanossa Kyyjävellä

1.10.2016 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Veikko Huumarkangas / Pertti Hänninen

Parkkosen sukuseura kokoontui su 28.8.2016 Nurmijoelle Eräkartanoon viettämään sukujuhlaa ja pitämään seuran sääntöjen määräämää sukukokousta. Paikalla oli noin 60 Parkkosen suvun jäsentä.

Parkkosen sukua ryhtyivät selvittämään omilla tahoillaan Veikko Ahlqvist ja Arvo Peuranen. Nämä tiedot on koottu yhteen ja sukumme vaiheet on ainakin osittain selvitetty. Sukuseura perustettiin 6.7.2008 Kyyjärvellä Villiviini ravintolassa. Sukututkimuksessa on päästy aina 1660 luvulle saakka. Noina aikoina Sysmässä syntyi esi-isämme Gabriel Eliaksenpoika Kurkelainen/Parckoin. Sysmästä sukumme on siirtynyt pikkuhiljaa Keski-Suomeen ensin Laukaaseen ja sieltä Saarijärvelle Pyhäjärven rannoille. Nykyisen Kyyjärven seuduille tämä sukuhaara kulkeutui joskus 1780 luvulla jolloin Matti Martinpoika Parkkonen tuli rengiksi Mäkelän taloon ja nai myöhemmin talon tyttären Anna-Maijan sukunimeltään Ahlqvist. 

Tämä sukuhaara, joka nyt kokoontui Eräkartanossa, on Anna-Maija Joonaksentytär Ahlqvistin ja Matts (Matti) Martinpoika Parkkosen pojanpojan Juho (Johan) Eliaksenpojan jälkeläisiä. Hänellä on kahdesta avioliitosta yhteensä 15 lasta. Nyt paikalla oli kolmen hänen lapsensa Hermannin, Kallen ja Vaiton jälkeläisiä. 

Sukujuhlan avasi seuran varapuheenjohtaja Arja-Leena Kriivarinmäki. Avaussanojen jälkeen oli vuorossa T:mi Ruokala Margitin laittama maittava juhlalounas. Lounaan yhteydessä osallistujille oli hyvää aikaa seurustella keskenään ja päivittää tietojaan siitä mitä sukua olevalle vieruskaverille tällä hetkellä kuuluu.

Lounaan jälkeen oli vuorossa varsinainen sukukokous. Kokouksessa puhetta johti Heikki Hänninen ja sihteerinä toimi Pertti Hänninen. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä vahvistettiin edellisen kauden tilinpäätös ja toimintakertomus. Jäsenmaksuksi päätettiin 10 €, jonka voi maksaa sukuseuran tilille FI76 4765 0010 0061 27. Sukuseuralle valittiin uusi hallitus seuraavalle kolmivuotis-kaudelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pertti Hänninen ja varapuheenjohtajaksi Arja-Leena Kriivarinmäki sekä jäseniksi Raija Pölönen, Antero Parkkonen, Mirjam Iiruu, Hannu Korpeinen ja Toivo Parkkonen.

Sukujuhlan yhteydessä käytiin myös leikkimielinen sukua koskeva tietovisa. Tietovisassa oli kymmenen kysymystä, jotka kaikki oikein tiesivät Seija Hietalaakso, Kyllikki Lautanen ja Raili Parkkonen. Sukutietämys palkittiin kunniakirjalla. 

Ryhmäkuvausten ja kakkukahvien jälkeen Toivo ja Raija Parkkonen esittivät Herman Parkkosen historiikin. Herman kuten muutama muukin hänen sisaruksistaan lähtivät työn perään Pohjois-Amerikkaan. Herman teki sinne kaksi eri reissua. Sellainenkin sattumus oli kuulemma käynyt, kun Herman käveli kotinsa ohi, huikkasi hän vaimolleen Hilmalle, että laita vähän evästä lähden huomenna Ameriikkaan. Herman oli aktiivinen yhteiskunnallisissa asioissa, hän oli mukana kunnanvaltuustossa ja monessa lautakunnassa, kirkkohallituksessa, maamiesseurassa jne. Hän oli myös puheenjohtajana monessa luottamuselimessä. 

Sukujuhlassa oli tosiaan edustettuna Juho Parkkosen 15 lapsesta kolmen jälkeläisiä. Sukuseuran uutena puheenjohtajana yksi tavoitteeni on, että useamman sukuhaaran edustajia olisi paikalla seuraavassa sukukokouksessa vuonna 2019. On mielenkiintoista ottaa selvää siitä mistä omat juuret ovat lähtöisin ja toisaalta, on hyvä tietää keitä nykyajassa eläviä ihmisiä kuuluu samaan sukuun. Lopuksi voikin todeta yhtä Herman Parkkosen lausahdusta mukaillen "Vai sen poikia"..... sitä ollaan.

25.9.2016 Parkkosen sukuseura/Pertti Hänninen