Perjantai 22.02.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Musiikin voimaaMusiikin voimaa

Musiikin voimaa

9.10.2016 Sivistystoimi / Maarit Ohranen, kuvat Jaakko Koskelo

Marjukka Eskelisen konsertti Lumoava lokakuu keräsi Kivirannan salin täyteen musiikin ystäviä.

Sunnuntaina 2.10.2016 kuultiin Kivirannassa Marjukka Eskelisen pianokonsertti Lumoava lokakuu, joka koostui 1900-luvun alkupuoliskon suomalaisesta, ranskalaisesta ja venäläisestä musiikista. Eskelinen esittää saman ohjelmiston Tampereen pianoseuran järjestämässä konserttisarjassa Tampereen raatihuoneella marraskuussa 2016.

Hienoa oli nähdä, kuinka Kivirannan sali täyttyi yleisöstä ja samalla tuli todistettua kuinka musiikki yhdistää ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta; kuulijakuntaan mahtui pieniä lapsia ja saattajan kanssa saapuneita vanhuksia ja tietenkin kaikkia siltä väliltä. 

Tervetulosanat esitti Vanhusneuvoston puheenjohtana Tuula Härkönen. Samalla tuli avatuksi valtakunnallinen Vanhustenviikko, johon liittyen Kyyjärvellä olikin luvassa monipuolista ohjelmaa. Härkönen välitti myös Marjukan terveiset kuulijakunnalle: "Hyvä kuulija, anna nyt itsellesi lupa vain olla hiljaa, kuunnella ja kuvitella. Jos jossain vaiheessa huomaat ajattelevasi lumoavien satujen sijaan sitä, onko jääkaapissa ainekset huomisen makkarakeiton tekemiseen, anna itsellesi lupa ajatella myös sitä. Koet ehkä tarvetta ymmärtää kuulemaasi musiikkia. Ei sitä tarvitse. Siitä ei tarvitse edes pitää. Tärkeintä on se, että sinä olet siinä ja hämmästelet sitä, mitä oma mielesi musiikin kanssa yhteen kietoutuneena loihtii eteesi."

Näillä evästyksillä siis alkoi ensimmäinen osa konsertista. Enpä ehtinyt makkarakeiton aineksia miettimään, kun hämmästelin sitä, kuinka kukaan voi soittaa noin "haastavaa" musiikkia ulkomuistista, ilman nuotteja. Paljonko mahtaa olla harjoitustunteja takana? On upeaa katsoa ihmisen täydellistä keskittymistä tekemiseensä, omistautumista asialle. Hilpeämpien sävelten kajahtaessa ilmoille, huomioni varasti lapsen valkoiset kutrit, jotka heiluivat musiikin tahtiin...

Väliajalla Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset tarjoilivat kahvit kääretorttu-leivosten kera. Kahvia juodessa oli myös hyvä hetki vaihtaa kuulumisia tuttavien kanssa.

Konsertin toisen osan päätyttyä, yleisöä hellittiin vielä ylimääräisellä ohjelmanumerolla. Yleisön pyynnöstä Eskelinen esitti Oskar Merikannon säveltämän Kesäillan valssin. Näihin tuttuihin sävelmiin oli hyvä lopettaa ja ojentaa Marjukalle kiitoskukkaset. 

SuurKiitokset kaikille tilaisuuden järjestelyihin osallistuneille!