Maanantai 18.06.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Petri Eteläkari siunattiin haudan lepoonPetri Eteläkari siunattiin haudan lepoon

Petri Eteläkari siunattiin haudan lepoon

26.3.2017 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Petri Eteläkari siunattiin lauantaina 25.3.2017 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Nurmijoen Eräkartanossa.

Petri Johannes Eteläkari syntyi 16.6.1987 Pirjo ja Juha Eteläkarin perheen toisena lapsena. Perheen koti oli silloin Kyyjärven Pikku-Koskiniemessä. Samana vuonna valmistui oma koti Honkalehdolle. Petrillä oli vanhempi sisko Marika ja nuoremmat veljet Toni ja Tero sekä nuorempi sisko Essi. Petri varttui kodissaan sisarustensa kanssa. Hän kävi kansakoulun Kyyjärvellä ja yläkoulun viimeisen luokan Äänekoskella. Petri oli lapsesta saakka mukana partiossa. Mieleenpainuvaksi jäi lapsuudesta Kyypartion retki ja leiri Norjassa. Hän oli ammattikoulussa Seinäjoella talonrakennuslinjalla. Monet kesät hän oli nuoresta saakka töissä Betsetillä. Petrillä oli kädentaidot. Hän oli monilla työmailla isä-Juhan kanssa ja Niskalan Jounin kanssa. Espoossa asuessaan hän työskenteli Betsetin Nurmijoen tehtaalla. Myöhemmin Petri asui tyttöystävänsä kanssa Jyväskylässä ja hän oli isän kanssa rakentamassa omakotitaloa.

Petri harrasti nuorempana metsästystä ja myöhemmin kalastusta Hän oli luonteltaan herkkä, avulias ja oikeudenmukainen. Koti oli Petrille rakas paikka ja sisarukset läheisiä. Kristiina ja Elma mummon luona Petri kävi mielellään. Pirjo ja Jouni Niskalan koti oli kuin toinen koti, jossa Petri paljon viihtyi. Yhteiset työt ja kalastus sekä metsästysreissut Jounin kanssa olivat mieluisia. Isosetä Martti oli Petrille läheinen ihminen. Petri piti lapsista, joiden kanssa hän viihtyi.

Petrillä diagnosoitiin sairaus muutama vuosi sitten. Hän yritti saada apua ammattiauttajilta, mutta toistuvasti hoito evättiin. Viimeinen työmaa Petrillä oli Jyväskylässä yhdessä isän kanssa. Läheisten ja kaverien avusta huolimatta Petrin elämänvoimat ehtyivät. Hän lähti tästä elämästä omassa kodissaan 8.3.2017. Kaipaamaan jäivät vanhemmat, sisarukset, sukulaiset, kaverit ja ystävät.

Petrin siunasi kaste-ja rippipappi khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Siunaustilaisuudessa Ville-Petteri Eteläkari ja Tuomas Turpeinen soittivat ja lauloivat. Muistotilaisuudessa Nurmijoen Eräkartanolla khra Olavi Vallivaara puhui, Tuomas ja Pertti Turpeinen sekä Ville-Petteri ja Jukka Eteläkari lauloivat ja säestivät akustisilla kitaroilla monta laulua. Iiris Muhonen luki tyttärensä Virpin kanssa adressit ja Iiris luki Marika sisaren koskettavan kirjeen pikkuveljelleen Petrille.