Sunnuntai 26.03.2017
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Taisto Urho Sauranen siunattiin haudan lepoonTaisto Urho Sauranen siunattiin haudan lepoon

Taisto Urho Sauranen siunattiin haudan lepoon

3.3.2017 Muistokirjoitus / Katariina Rinta / AT

Taisto Sauranen siunattiin haudan lepoon Pyhän Laurin kirkon kappelissa Vantaalla 25.2.2017. Muistotilaisuus pidettiin Hämeenkylän kirkon seurakuntasalissa.

Taisto Urho Sauranen syntyi 24.5.1943 Toivo ja Ester Saurasen perheen vanhimmaksi lapseksi Karstulan Kieräperällä, Syrjälässä. Isä oli rintamalla ja näki esikoisensa vasta useiden viikkojen kuluttua.

Taiston varhaislapsuuden paikat olivat Kieräperällä ja Purolassa. Siellä oli koko lähisuku, mummut, sedät, eno, tädit ja serkut ja yhteiset leikit. Purolasta ja kotona saadut elämän eväät ja kristilliset arvot olivat hyvät kasvupohja. Taisto kävi Purolan kansakoulua kaksi luokkaa.

Taisto oli yhdeksän vuotias, kun perhe muutti Kyyjärven Nurmijoelle kesäkuussa 1952. Perheen mukana muuttivat myös sisaret Anelma ja Eliisa.

Uudisasutus, pellonraivaus, rakentaminen ja valtava työmäärä olivat vanhempien ja koko kyläyhteisön arkipäivää. Taisto kulki Kyyjärven keskustassa kansakoulua vuoden, kunnes Nurmijoelle saatiin väliaikainen kansakoulu. Perheeseen syntyivät myös Katariina, Kauko ja Anja.

Taisto oli nuoresta saakka kiinnostunut metsästä- ja sen hoidosta. Kerhopalstan harvennus, propsien parkkaaminen, hakkuut ja isän kaverina tukinajossa hevosella kuuluivat nuoruuteen. Maatalouden rakennemuutos ajoi silloin ihmisiä kaupunkeihin ja teollisuuden pariin. Vuonna 1963 armeijan jälkeen Taisto lähti leveämmän leivän perässä etelään Helsinkiin.

Taisto meni naimisiin Kirsti os. Helanderin kanssa vuonna 1967. Heille syntyi poika Jari pari vuotta myöhemmin. Alussa perhe asui Etelä-Haagassa ja myöhemmin Vantaan Martinlaaksossa. Lapsenlapsen Elmon syntyminen oli Taisto-papalle ja Kirsti-mummolle iloinen asia.

Taisto työskenteli koko työuransa Nokian Kaapelitehtaalla ja hoiti myös aktiivisesti taloyhtiön asioita.

Maalaismaisema ja rintamamiestalo pihapiireineen olivat tuttuja sielunmaisemia ja niihin Taisto halusi palata kesäisin. Luonto lapsuudenmaisemissa Kyyjärvellä oli Taistolle tärkeä.

Taisto sairasti muutaman kuukauden ja hänen elämänsä päättyi yllättäen Meilahden sairaalassa 29.1.2017.

Taistoa kaipaamaan jäivät puoliso Kirsti, poika Jari perheineen, sisaret ja veli perheineen sekä sukulaiset ja ystävät.

Pyhän Laurin kirkon kappelissa siunauksen toimitti pastori Oili Karinen ja kanttorina toimi sisarenpoika Jussi Rinta. Muistotilaisuudessa veljen muistolle puhui Katariina Rinta ja kummityttö Liisa Rintakallio lauloi Petri Laaksosen Ota hänet vastaan. Adressit lukivat Eliisa Viiru, Liisa Rintakallio ja Jari ja Elmo Sauranen. Yhdessä veisattiin virsiä.

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kukka ja Hautauspalvelu Valkoinen Purje
    Kyyjärven Hautauspalvelu