Torstai 04.06.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyyjärvi-viikkoa ideoitiin Esson baarissa isolla joukollaKyyjärvi-viikkoa ideoitiin Esson baarissa isolla joukolla

Kyyjärvi-viikkoa ideoitiin Esson baarissa isolla joukolla

5.4.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Esson baari täyttyi lähes ääriään myöten keskiviikkona kun väki kokoontui sinne ideoimaan tulevan kesän Kyyjärvi-viikkoa. Paikalla oli edustettuna muutamia kyyjärvisiä yhdistyksiä ja yksittäisiä aktiivisia kuntalaisia. Tapahtumaviikon runkoa rakenneltiin jollekin mallille, mutta vielä toivotaan, että yhdistyksissä laajemmin aktivoidutaan tämän yhteisen tapahtumaviikon tuottamiseen.

Mukaan viikon rakentamiseen toivottiin mm. Kyyjärven Kykyä, Kyyjärven Marttoja, Kyyjärven MLL:a, Kyyjärven seurakuntaa, Kumpulan kyläyhdistystä, Kyyjärven yrittäjiä, Palokuntanaiset, Oikarin pienviljelijäyhdistystä, Kyyjärven MMS:aa, VPK jne. Toivottavasti saamme liikkeelle mahdollisimman paljon toimijoita, sillä varmaa on se, että parhaiten onnistumme kun teemme asioita yhdessä.

Yhteisöjen osallistuminen on tänä vuonna entistä helpompaa, sillä kunnan taholta viikon järjestämiseen osoitetaan erityinen resurssi. Uusi elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen tulee toimimaan yhteyshenkilönä tapahtumaviikon järjestämisessä.

Tällä hetkellä on jo tiedossa, että tapahtumaviikko käynnistyy perjantaina 7.7.2017, jolloin Ohramäessä järjestetään Mirja ja Arvo Oikarin muistoseurat. Ohramäessä jatketaan myös seuraavana päivänä lauantaina 8.7. Päivän päätapahtumana on Irma Niemelän kirjoittaman kirjan "Kotiportilta neljän tuulen tielle" julkistamistilaisuus.

Sunnuntaina on ilmeisimmin kirkossa messu ja sitten iltapäivällä perinteinen Betset-hölkkä. Muita tapahtumia ei eri viikonpäiville ole vielä täss vaiheessa lyöty lukkoon. Viikon aikana on luvassa esim. "Historian huminaa"-tapahtuma, joka on uudempi sovellus suositusta Historian kävelystä.

Suosittu puutarhapäivä Suomen kauneimmassa pihapiirissä Onnelassa tulee osaksi viikkoa. Uutuutena on suunnitelmissa "Mennään bussilla yrityksiin", jossa ajatuksena on käydä tutustumassa bussikyydillä 3-4 kyyjärviseen yritykseen. 

Perinteinen pesäpallo-ottelu Perho-Kyyjärvi toteutunee myös ensi kesänä. Huippusuositun koiranäyttelyn toteutuminen on vielä epävarmaa, mutta työtä toteutumisen eteen tehdään aktiivisesti.

Perinteiset Kyyjärven markkinat järjestetään nyt yhteistyössä Paletin Kauppiasyhdistyksen kanssa Vaasan puoleisella parkkipaikalla ja sen läheisillä peltoalueilla. Markkinoiden yhteydessä järjestetään myös suosittu "Rompetori". Markkinat toteutetaan la. 15.7.

Sunnuntaille 16.7 on suunnitteilla Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi juhlava kotiseutujuhla yhdessä seurakunnan kanssa.

Tapahtumaviikossa on vielä runsaasti aukkoja ja ideointipalaverissa toivottiinkin, että yhdistyksiltä ja aktiivisilta toimijoilta tulisi ideoita ja ehdotuksia yksittäisiksi tapahtumiksi.

Niitä voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen anu.oksanen@kyyjarvi.fi tai puhelimitse 050-5667121 / Anu Oksanen.

Ideointipalaverin ohessa pidettiin myös Kaunis Kyyjärvi ry:n vuosikokous. Puhetta johti Lasse Sauramäki. Todettiin, että yhdistyksen tilinpäätös oli 2344,34 € ylijäämäinen. Valtaosa tuloista oli tullut Kyyjärvi-vuosikalentereista. Kyyjärvi-viikon järjestäminen oli suurin yksittäinen aktiviteetti. Muita toimintoja olivat kaksi kertaa järjesteyt siivoustalkoot, jouluvalojen hankinta puistoon sekä Seimitallin rakentaminen ja avajaistilaisuus puistossa.

Tulevan toimintavuoden suunnitelmassa keskeisellä sijalla on luonnollisesti Kyyjärvi-viikon järjestäminen. Kyyjärvi-kalenteri tuotetaan myös vuodelle 2018. Kuntalaisten taholta on esitetty toiveita myös jäänlähtöveikkauksen järjestämisestä, ja se on harkinnassa.

Kuntalaiset toivovat myös, että yhdistys aktivoisi entistä enemmän kuntalaisia huolehtimaan yhteisestä ympäristöstä. Erityisesti toivotaan yhteistyötä Nopolan koulun suuntaan siistin ja viihtyisän ympäristön vaalimisessa ja talkoohenkeen kasvattamisessa.

Yhdistyshän lahjoitti viime vuonna Nopolan koululle 140 haravaa. Haravoille toivotaan nyt entistä enemmän käyttöä, ja toimintasuunnitelmaan onkin kirjattu tavoite kaikkien kuntalaisten siivoustalkoiden järjestämisestä kuntakeskuksessa tänä keväänä. Oppilaiden osallistumisella yhdessä vanhempien kanssa tällaiseen talkoopäivään nähtiin kasvatuksellisena toimenpiteenä, jolle uudistuneessa opetussuunnitelmassa toivotaan löytyvän tilaa.

Seurakunnalle yhdistys lahjoittaa jo tässä kuussa 80 hautalyhtyä sankarihaudoille asetettavaksi. Vuoden aikana avustetaan myös kyläyhdistyksiä esim. patikka ja hiihtoreittien ylläpidossa.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jari-Pekka Uusisalo. Johtokuntaan valittiin Seija Kainu, Jaakko Uusisalo, Lauri Lahtinen, Valtteri Noponen, Lasse Sauramäki, Maija Suuniittu ja Mirka Toivola. Varajäseniksi valittiin Marjatta Uusimäki, Sinikka Ylitalo ja Tanja Kyrönlahti.