Maanantai 17.02.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Terveisiä VönnustaTerveisiä Vönnusta

Terveisiä Vönnusta

28.4.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry / Olavi Vallivaara

Sain olla seuramatkalla Virossa 21.4.-23.4.2017. Sunnuntaina oli jumalanpalvelus ystävyysseurakunnan Vönnun kirkkossa. Vönnusta lähetettiin monet terveiset kyyjärveläisille ystäville.

Perjantai-iltana 21.4. oli seurat Tallinnan teologisessa Instituutissa. Me tapasimme Tallinnassa opiskelevan kanttori Minna Kukon, joka säesti uruilla seuroissa ja hän oli mukanamme koko seuramatkan. Tässä samassa Instituutissa saimme yöpyä. Aamulla matka jatkui Tarttoon, jossa oli Paulussen kirkossa kahdet seurat. Välillä söimme lounaan ja lopuksi seuravieraana olleet kaksi sisarta tarjosivat syntymäpäiväkahvit. Iltaseurat olivat Karksi-Nuijassa taitelijakodissa, johon oli seuravieraita tullut tuvan täydeltä. Isäntäväki lähetti terveisiä tutuille Suomeen ja erityisesti Irma ja Reijo Niemelälle.

Sunnuntai-aamuna oli jumalanpalvelus Vönnun Pyhän Jakobin kirkossa. Yhdessä khra Urmas Pajun kanssa hoidimme liturgian. Hän puhui viron kielellä ja minä suomeksi. Saarnan pidin suomeksi, jonka tulkkasi viroksi Anna Saari. Vönnulaiset tarjosivat kirkkokahvit kirkon peräosassa. Khra Urmas Paju kertoi kirkon ja seurakunnan historiasta sekä nykypäivästä. Vönnun kirkko on Viron maaseutukirkoista suurin ja sinne mahtuu noin 3000 ihmistä. Kirkko on valmistunut v.1236 ja sitä on aikojen kuluessa laajennettu ja korjattu moneen kertaan

Meitä oli matkalla Suomesta yhteensä 11 henkilöä ja Tallinasta joukkoomme liittyi 3 henkilöä. Matkanjohtajana oli Jämsän Kr.opiston rehtori Jukka Palola. Hänen lisäkseen oli meitä saarnamiehiä kolme ja loput kielikurssilaisia. Mukana mm. Viron kielen emeritusprofessori Helena Sulkala, joka ohjasi oikeaan saarnojen tulkintaan.

Meillä oli monipuolinen, antoisa ja työteliäs matka. Vönnun ystävät lähettivät terveisiä Kyyjärvelle!

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Linja-autoliikenne Esa Oksa