Maanantai 18.06.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Martat Viherlandian retkellä ja tapahtumien illassaMartat Viherlandian retkellä ja tapahtumien illassa

Martat Viherlandian retkellä ja tapahtumien illassa

27.5.2017 Kyyjärven Martat Jaana Honkanen, kuvat Päivi Lehtinen, Päivi Peltokangas ja Johanna Humalajoki

Kyyjärven Martat järjestivät yhdessä Karstulan Marttojen kanssa puutarharetken la 13.5. Viherlandiaan Jyväskylään. Matkaan lähti parikymmentä Marttaa ja muutkin innokkaat puutarhanaiset olivat tervetulleita mukaamme. Jopa naapuristamme Perhosta saimme iloista matkaseuraa.

Matka taittui mukavasti puheensorinan ja naurun iloisessa tunnelmassa. Aurinko saattoi meitä matkalla, joten rohkeina päätimme tehdä myös joitain hankintoja perillä. Arvontaakin oli matka- ohjelmassa. 

Viherlandiassa meidät otti vastaan yllätykseksemme entinen K-Rautarouva Erja Mäkelä, nykyään Erja Pirnes. Hän on toiminut Viherlandian toimitusjohtajana v.2009 asti. Erja oli kovin otettu, kun hänen kotiseudultaan Karstulasta ja asuinpaikaltaan Kyyjärveltä olivat naiset päättäneet tehdä retken Viherlandiaan. Hän kertoi Viherlandiasta ja kierrätti meitä ympäri kasvatushuoneita sekä esitteli muutamia kesän uutuuskasveja. Olipa siinä Viherlandia saanut upean ja toimeliaan naisen johtoonsa. Kahvila-ravintola Edenissä ruokailimme koko ryhmä ja ruoka oli todella maittavaa ja sorttia oli jos jonkinmoista. Kuvista pääset mukaan tunnelmaan.

Ihan viikkoa ei vierähtänyt, kun Martat jo hääräilivät Nopolan koululla järjestetyssä Tapahtumien illassa pe 19.5. Siellä Martta-naiset tekivät kylvöjä lasten kanssa kotiin vietäväksi. Perinteiset  arvonta-palkintomme Martta-ämpärit saivat seuraavat henkilöt: Luka Hänninen, yhteisarpa Siru Pyhälahti/Lasse Sauramäki ja Aune Lampila. Jäsenhankinnassa saimme mukaan 5 uutta naista. Tervetuloa uudet jäsenet mukaan joukkoomme! 

Ellet ole vielä käynyt tutustumassa Marttailuun, tule ihmeessä käymään. Perjantaina 9.6. Klo 18 kokoonnumme Kylätuvalle suunnittelemaan uusia juttuja. Olet tervetullut mukaan. Luvassa kahvitarjoilu ja juttua aiheesta bokashi-kompostointi. 

Kyyjärveläiset yritykset ovat myös lähteneet mahtavasti mukaan tukemaan toimintaamme. Nyt kaikki Kyyjärven Marttoihin kuuluvat saavat monenmoisia etuja liikkeistä ja palveluista jäsenkorttia näyttämällä. 

Kuvia molemmista tapahtumista lisäkuvissa.