Maanantai 18.06.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Hauskaa Vappua!Hauskaa Vappua!

Hauskaa Vappua!

1.5.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry / Olavi Vallivaara

Hyvää vappua kaikille, mutta minkä tähären me ny oikeen sitä juhulitahan?

Vanhastaan son kai ollu ylioppilaatten juhula. No emmehän me kaikki oo ylioppilahia? Nekö vain saa juhulia eikö tunnu jotenkin epäoikeudenmukaiselta? Son niin kaukaanen tapahtuma eläkelääselle, jottei palijo muista ja lakkikin on jo hukas. Laihnasin kuvahan lasten lakkia.

Sitten son työläästen juhula. No, kuka on työläänen. Eikö sekin tuo taas jaottelua. Mun täytyy sanua, että molin entises elämäs työläänen vai olinko sittenkään? Toiset sanoo, etten ollu ku palakansaaja. Mutta kyllä mä muutakin tein, ku palakkaa sain. Mä luulen, että joitakin on täällä kyyjärvellä, jokka vois sen toristaa. Vappuna on piretty marssia ja kai ne marssii "työlääset" tänäkin vuonna. Jotenkin huvittavaa on, että tämän päivän Suomes vielä lauletahan: "Työn orjat sorron yöstä nouskaa". Varsinkin, kun laulajat on tullu marssille mersuilla ja bemareilla. Sen mä ymmärrän, jos kehitysmaissa niin lauletahan. Sieltähän me hyvinvoivat saamma kaikki halavat hyörykkehet. Mutta saahan sitä ittekukin laulaa mitä tahtoo ja köyhiä on Suomes ja maailmalla palio. No pitääskö meidän juhulia robottia, tekoälyä ja digisaatiota, ku ne ovat ruvennehet tekemään työläästen töitä täällä paremas osas maailmaa?

Nykyään son Suomalaasen työn päivä allakas. Me ajellahan ulkolaasilla autoolla ja traktoriilla ja liputetahan suomalaaselle työlle. Kehtaako juhulia, ku on niin palio ulkolaasta vehejttä kotona, vaikka suomalaasella työllä teherähän kans palijo tavaroota. Mutta kaupas tuloo ajateltua:"No, ku pakkaa olla kallihia?" Non ulukolaaset halavempia, ku ne "työn orijat" teköö ne puoli ilimaaseksi ja vielä kersoollakin teettävät. Kyllä joutuu lippua nostamahan hartiat kyyrys vai meniskö kaappihin häpeemähän?

Vapusta kuulemma alakaa kesä. Emmää ny ainakaan sen tähäre rupiaasi lippua nostamahan. Ilimasto lämpiää niin voimakkahalla taharilla, jotta lumetkin sulaa vasta vapun jäläkehen.

Son tämä elämä menny ny jotenkin sekaasin. Johtuuko se näistä eläkepäivistä? Arkenakaan ei tartte aamulla ajatella, jotta mitä tänään tekisin. Palakka juoksoo, vaikkei tee mitää. Eläkelääsen elämä on ku ilimapallon. Son tyhyjää täynnä. Ei kannata kovin kovaa kekkuroora kiiruhun kans, jottei pallo puhkee? Eihän meiltä suuria enää oroteta, mutta ilimapallokin tyhyjyyrestä huolimatta on kaunis kattella ja tuottaa ilua monelle. Ei muuta ku ollahan ja nautitahan olosta!

Meilläkin on monta ilimapallua tuvas. Emmää niitä oo puhltanu. Flikat puhalti, mutta mä olin henkisenä tukena. Mä luulen, että mun vappu on ilimapallojen juhulaa ja vaimo teki simaa niin sitä on mukava juora ja niin molemmat sekä ilimapallon puhltaminen, että simankin teko oli taatusti suomalaasta työtä.

Son kumminkin tultava kaapista ulos ja verettävä lippu salakohon!

Vapputuuminkiin eläkelääsukko Olavi

 

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Paletti kauppiasyhdistys
    R uusisalo