Keskiviikko 25.04.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Oikarin harjulla
Pyöräilyä maastossa Pyöräilyä maastossa

Pyöräilyä maastossa

25.5.2017 Kyyjärven kunta / Anu Oksanen

Toteutimme osana Kyyjärvi-Perho pyöräilykisaa kaksi maastopyöräretkeä. Ensimmäisen retken kohteena oli Harsunkangas ja toisella tutkimme Oikarin harjua.

Harsunkankaalla oli vielä toukokuun puolivälissä paikoin lunta, mutta hienoja sulia kangaspolkuja löytyi myös. Olisi reitillä ollut mahdollisuus kahden puron ylittämiseenkin lankkuja pitkin ajamalla, mutta turvauduimme vielä tässä kohtaa pyörän taluttamiseen.

Oikarin harjulla testasimme kahta eri reittiä. Ensimmäisen reitin itärinteen nousu osoittautui märäksi, mutaiseksi ja jyrkkänousuiseksi. Alle puolen kilometrin matkalla nousua kertyi noin 50 metriä. Pohjoiseen kulkeva polku harjun päällä oli melko kivinen ja juurakkoinen ja vaati jo vähän maastossa-ajokokemusta. Polun kivissä näkyi selvästi polkupyörän polkimien jälkeensä jättämiä naarmuja eli joku muukin oli tiensä tuonne harjun päällä kulkevalle polullemme löytänyt jo ennen meitä! Alas harjulta, maston juurelta, laskettelimme metsäautotietä pitkin pohjoista kohti. Puolessa välissä rinnettä jarrutimme hienolla näköalapaikalla, josta näkyi Perhon tuulivoimaloille saakka.

Toinen reittimme lähti kipuamaan Oikarin harjun päälle Karstulan puolelta eli etelästä ja tämä reitti osoittautui leppoisemmaksi ja etelärinteenä paljon edellistä kuivemmaksi. Tällä reitillä saatoimme jopa keskittyä kevätmaisemien ihailuun.

Retkillä totesimme, että Kyyjärvellä olisi mahdollisuuksia luontomatkailun kehittämiseen ja reitistöjen rakentamiseen niin samoilijoille, pyöräilijöille kuin hiihtäjillekin. Sen verran monenlaista maisemaa matkan varrella saimme nähdä!

Kehotan vielä kaikkia pyörän selkään ja pitämään kiinni Fillarikisa-asemastamme. Kyyjärvi on tällä hetkellä Fillarikisan kuntasarjassa toisena! Mukaan kisaan voi liittyä osoitteessa: www.kilometrikisa.fi ja osallistumiskoodi Kyyjärven joukkueeseen on 43700