Sunnuntai 05.04.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Vierailulla Karstulan Marttojen luonaVierailulla Karstulan Marttojen luona

Vierailulla Karstulan Marttojen luona

12.7.2017 Kyyjärven Martat Jaana Honkanen

Karstulan Martat kutsuivat yhteisen puutarharetkemme innoittamina Kyyjärven Martat vierailulle upealle Karstulan Kirkkovuoren näkötornille ma 10.7.

Innoissamme otimme kutsun vastaan ja lähdimme vierailulle. Karstulan Kirkkovuorelle johtavaa tiukkaa ylämäkeä kiivetessämme, korviimme alkoi kantautua iloinen puheen sorina ja lettujen ja kahvin tuoksu tulvi meitä vastaan. 

Tervetulomaljoina joimme porukalla raparperimehua. Kyllä mehu maittoikin kiperän mäkikipuamisen jälkeen. Rupattelimme kuulumisia ja suunnittelimme kaikkea yhteistä kivaa tulevalle syksylle. Kaikki olimme yhtä mieltä siitä, että pienten kuntien yhdistysten kannattaa ja tulee yhdistää voimavarojaan ja resurssejaan. Naapuripitäjän rajat eivät saa olla esteenä. Silloin kukaan ei uuvu liikaa ja ideoita syntyy yhdessä touhuamalla enemmän.

Karstulan Martat on jo 30-vuotias yhdistys, konkaritoimija siis kovinkin meidän 1,5-vuotiaan Kyyjärven yhdistyksemme rinnalla. 

Syksyyn suunnittelimme yhteistä luentoiltaa, mahd.teatteriretkeä ja yhteisiä pikkujouluja, ehkäpä puoleen väliin matkaa Kimingin kylätalolle.

Kuun lopulla lähdemme yhdessä viettämään Martan-päiväjuhlaa Suomi 100 vuotta teemalla Laukaan Kuusaan nuorisoseurantalolle, jossa Martta-aiheinen näyttely, sekä illan päätteeksi Kanavateatterin esittämänä Taivaan tulet kesäteatteriesitys. Ilmoittautuneita on jo yli 200 keskisuomalaista Marttaa.

Kahvittelun ja lettujen lomassa kävimme ihailemassa upeita maisemia näkötornilla. 

Kiitos Karstulan Martoille vierailukutsusta ja vierasnvaraisuudestanne.

Ja jokainen, joka ei vielä ole käynyt tutustumassa Kirkkovuoren näkötorniin, käykää ihmeessä! Upea paikka vain n. 30 kilometrin päässä Kyyjärveltä. Paikka, joka kertoo komeudellaan, mitä ihmisten yhteistyöllä ja talkoohengellä voi saada aikaan.

www.kirkkovuori.fi