Sunnuntai 23.09.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Sata lasissa - valokuituverkon rakentaminen käyntiin pikavauhdilla!Sata lasissa - valokuituverkon rakentaminen käyntiin pikavauhdilla!

Sata lasissa - valokuituverkon rakentaminen käyntiin pikavauhdilla!

21.9.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Lähes sata uutta liittymää tilattu Kyyjärvelle - valokuituverkon rakentaminen käynnistyi Honkalehdon alueella 21.9.2017

Koleana syyspäivänä täytyy ensimmäiseksi lausua lämpimät kiitokset kaikille kyyjärveläisille kiinteistönomistajille, jotka ovat lähteneet mukaan ja ottaneet valokuitukampanjan innolla vastaan. Taannoinen kunnan satsaus yhtiön osakepääomaan oli iso ja hyvällä tilauskannalla pystytään nyt turvaamaan se, että rahat jäävät oman kunnan liittymien rakentamiseen eivätkä valu naapureille.

99 €:n liittymien myyntikampanjaa käynnisteltiin reilu kuukausi sitten, mutta toden teolla myynti pääsi käyntiin vasta pari viikkoa sitten. Minimaaliset myyntiresurssit suunnattiin ensin Honkalehdon alueelle, sillä rakentaminen käynnistyi tänään siltä suunnalta. Pikkuhiljaa myyntipiiriä on laajennettu myös kirkonkylän alueelle ja työ jatkuu kunnes jokaiselta "talolliselta" on mielipide kysytty. Aikaa on kuukauden loppuun saakka. Uusien liittyjien määrä lähestyy pikavauhtia sataa ja se on Kyyjärven kokoisessa kunnassa hatunnoston arvoinen määrä. Valokuituverkon peitto saadaan varsin kattavaksi, sillä aiemmin liittyneiden määrä oli jo alunperinkin varsin korkea.

Liittymien rakentamisesta vastaa Maanrakennus Arto Kainulainen Ky Kinnulasta kahden rakentamisyksikön voimin, joten rakentaminen etenee nyt vauhdilla. Toinen porukka aloitti teollisuusalueelta ja positiivista on myös se, että teollisuusalueen yritykset ovat kiitettävästi mukana.

Viikonloppuna Paletin Onnenpäivillä tehtiin liittymäsopimuksia, annettiin taustatietoa ja esiteltiin valokuituverkkoon liitettyä 4K-televisiota eli ns. SmartTV:tä sekä Maxivisionin TV-palvelua. Hieno oli kuvanlaatu kuidun kautta eivätkä sateet tai myrskyt haittaa katsomista. Kyyjärvihän on tunnetusti hankalaa aluetta antennitalouksille. Demotilaisuudessa varsin moni harmitteli vast´ikään tilaamiaan kalliita antenniremontteja, kun eivät olleet tulleet ajatelleeksi kuidun kautta saatavia palveluita.

 

Vielä ehtii mukaan!

Honkalehdon alueella tilauksilla alkaa olla kiire, mutta muualla ehtii vielä hyvin mukaan - myös kyläkunnilla. Hinnoittelu muuttuu 1.10 alkaen. Ihan viime hetkiin ei tilausta kannata kuitenkaan jättää, sillä verkon suunnittelija Aaro Lehtomäen mukaan usein joudutaan tilaamaan myös tienalituksia, ELY:n lupia, kaapelinäyttöjä jne.

Liittymän tilaus kannattaa hoitaa Kyyjärven mediamyllärit ry:n kautta, sillä myllärit laittaa arvontaan  uusimman yhteistyökumppaninsa Ilonan sponsoroiman IPadin. Padi odottelee postissa noutajaa.

Niin ja nyt olisi tärkeää, että jokainen kuntalainen välittää tietoa omille tutuilleen ja sukulaisilleen, jotka eivät asu Kyyjärvellä. Ettei vaan käy niin, että herätään liian myöhään.

Yleensä sanotaan, että peräpeiliin ei kannata katsoa, mutta tässä yhteydessä voi sen verran vilkaista ja miettiä millainen netin kehitys on ollut viimeisen 10-15 vuoden aikana. Ja sitten katse tulevaisuuteen ja pohtimaan sitä, millainen toimintaympäristö meillä on käytössä kun nyt alakoulun aloittavat oppilaat lopettavat koulunsa uudessa hienossa koulussa. Siinäpä kysymys, mutta hankkimalla valokuidun, voi olla täysin satavarma siitä että kapasiteetti riittää kaikkiin entisiin ja kaikkiin tuleviin palveluihin vielä vuosikymmentenkin päästä. Valoa nopeampaa tiedonsiirtotapaa ei ole eikä taida hetkelleen edes tulla (ei ainakaan kyyjärveläisen tietämyksen mukaan:).

Suomi digitalisoituu jatkossa pikavauhtia, sillä isot toimijat ovat nyt liikeelle VRK:n ja ministeriöiden johdolla. Esimerkiksi kuntien palvelut, asiointikanavat ja palvelupisteet piti olla kuvattuna Suomi.fi palvelutietovarantoon 1.7.2017 mennessä. Se oli vasta alkusoittoa ja mitähän se SoTe ja maakunta tuovat tullessaan.

Lisätietoa liittymistä antavat:

Veikko Huumarkangas 044-459 7100
Aaro Toppinen 044-459 7020
Erkki Koivisto 044-4597037
Marko Aksela 044-459 7076