Tiistai 23.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyyjärven taloudet ja yritykset valokuituverkkoon - peitto lähentelee 60 %:aKyyjärven taloudet ja yritykset valokuituverkkoon - peitto lähentelee 60 %:a

Kyyjärven taloudet ja yritykset valokuituverkkoon - peitto lähentelee 60 %:a

14.11.2017 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Valokuituverkon liittymien rakentaminen Kyyjärvellä on loppusuoralla - tällä erää.

Vielä kerran täytyy esittää erittäin valoisat kiitokset kaikille teille kiinteistönomistajille ja mökkiläisille, jotka lähtivät mukaan KSVV:n 99 €:n liittymäkampanjaan. Kyyjärvellä myynti onnistui erinomaisesti. Ihan tarkkoja lukemia ei vielä ole tiedossa, mutta todennäköisesti lähiaikoina yli 60 %:ssa Kyyjärven talouksista on valokuituun perustuva tietoliikenneratkaisu. Yritysten osalta täytyy laskelmia tarkentaa, mutta peitto sielläkin on todennäköisesti jopa korkeampi. Jatkossa yritysten kehittäminen ei ainakaan jää yhteyksistä kiinni.

Kampanja koski tällä kertaa taajama-aluetta, mutta Tervaniementien asukkaat ja mökkiläiset osoittivat aktiivisuuttaan joten myös sinne toteutui 99 €:n kampanja. Tien varrelta löytyi suhteellisen helposti kymmenen liittyjää, joka oli tavoite. Mökkiläisten kanssa käytiin lisäksi mielenkiintoisia keskusteluja siitä, miten tietoliikennepalvelut heidän mielestään tulisi järjestää. Kiitokset näistä ideoista, jotka toimitan pikapuolin laajempaan pohdintaan KSVV:lle ja kuntaan. Kannattaa pysyä kuulolla.

Vaikka koneet nyt siirtyvät naapurikuntiin, se ei suinkaan tarkoita sitä etteikö liittymiä saisi tilattua jatkossa. Toimitus tosin siirtyy vuoden 2018 puolelle. Toteutukseen on olemassa erilaisia vaihtoehtoja ja jopa tietyntyyppisiä omarakentantamiskuvioita, joita kannattaa tiedustella KSVV:ltä. Välttämättä talouksia ei tarvitse olla kymmentä kuten Tervaniementiellä vaan myös pienemmät tiiviit ryhmät voivat tulla kysymykseen.

 

Kyyjärven Vuokra-asunnot Oy:n rivitaloihin valokuituyhteydet

Kyyjärven vuokra-asunnot oy:n hallitus teki edistyksellisen päätöksen ja päätti hankkia kaikkiin omistamaansa kiinteistöhin valokuituun perustuvat tietoliikenneyhteydet. Päätösken myötä yli 80 huoneistoa ja taloutta pääsevät jatkossa nauttimaan nopeista ja etenkin vakaista tietoliikenneyhteysistä. Hankinta perustuu ns. talokohtaiseen palvelumalliin, jolloin perusnopeus 10/10 mbps ja aktiivilaitteet tulee kaikkiin huoneistoihin ilman lisäkuluja ja vauhtia saa nostettua tarpeen mukaan maksamalla palvelusopimusten mukaisen erotuksen. Monessa tapauksessa jo parilla kympillä saa siis vauhdin nopeuteen 50/20 mbps ja Maxivisionin TV-palvelun siihen kaupan päälle! Rakentaminen ja käyttöönotto on työn alla.

Yhtiön hallitus totesi, että yhtiöllä on rahanreikiä tietenkin jatkuvasti, mutta tällä päätöksellä haluttiin turvata tasavertaiset mahdollisuudet nopeisiin yhteyksiin myös niille asukkaille ja perheille, jotka asuvat rivitalohuoneistoissa. Palvelut siirtyvät verkkoon ja esimerkiksi Kyyjärvellä TV:n näkymisessä on ongelmia.

Muut asunto-osakeyhtiöt

Myös muissa asunto-osakeyhtiöissä on oltu aktiivisia, tai oltiin jo aiemminkin, mutta liittymiä ei ole otettu kunnolla käyttöön. Asunto-osakeyhtiöissä on taloyhtiön päätöksellä mahdollista ottaa käyttöön myös edellä kuvattu palvelumalli, mutta todennäköisempää on että näissä mennään alkuvaiheessa ns. huoneistokohtaisella mallilla. Asunto-osakeyhtiö tekee perussopimuksen ja asukas hankkii 99 €:n päätelaitteen ja maksaa vauhtiin perustuvan kk-maksun. Miniminopeus on 20/10 mbps.

Pieni vinkki, jos taloyhtiö suunnittelee keskusantenniremonttia niin tämä kuituvaihtoehto on ehdottomasti selvityksen arvoinen asia.