Tiistai 21.11.2017
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Vetelin Poikakuoron konserttiVetelin Poikakuoron konsertti

Vetelin Poikakuoron konsertti

20.11.2017 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Kansainvälisestikin tunnettu Vetelin Poikakuoro pitää konsertin Kyyjärven kirkossa sunnuntaina 3.12.2017 klo 14.00.
Kuoron ohjelmassa on isänmaallisia lauluja SUOMI 100 -teeman mukaisesti sekä runsaasti joululauluja.

Joululauluista tunnetuimmat ovat Lintujen joululaulu, Jouluyö on hiljainen, Mökit nukkuu lumiset, Jouluyö, juhlayö sekä sopraanopoikien esittämänä Adamin Oi jouluyö ja Caccinin Ave Maria. Koko kuoron esitysten lisäksi kuullaan myös kuoron miehistä koottua mieskuoroa sekä kitaransoiton opettajan Veikko Siponkosken ohjaamaa kitarayhtyettä. 10-vuotias viulistilupaus Jalo Pulkkinen soittaa viulusoolon.

Kuoro on saanut toimintavuosiensa aikana laulajia myös naapurikunnista. Kaikkiaan yli kolmesataa poikaa on kolmenkymmenenkahden vuoden aikana laulanut Vetelin poikakuorossa.

Kuoroa on sen perustamisesta saakka vuodesta 1985 johtanut dir.cant. Simo Kangas. Kuoronjohtajana Simo Kangasta voisi luonnehtia ennenkaikkea tulkitsijaksi. Hänen tapansa johtaa ei ole mekaaninen suoritus nuotteihin merkittyjen nyanssimerkintöjen mukaan vaan hän pyrkii tuomaan esille oman tulkintansa kappaleen sisällöstä ja sanomasta. Vetelin Poikakuoron Mieskuoron kilpaillessa Roomassa 1998, kuoroa kiiteltiin erityisesti juuri tulkinnasta, joka toi tuomariston mielestä kilpailukappaleiden sanoman esille parhaimmalla mahdollisella tavalla.

 

Konsertin järjestävät yhteistyössä Kyyjärven kunta ja Kyyjärven seurakunta Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi.

Olette kaikki tervetulleita konserttiin. Ohjelmalehtisen hinta 10€.