Sunnuntai 17.02.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
NettiTV: Perhon kunnanvaltuustoNettiTV: Perhon kunnanvaltuusto

NettiTV: Perhon kunnanvaltuusto

11.11.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry/Aaro Toppinen

Perhon kunnanvaltuuston kokous suorana nettiTV-lähetyksenä 14.11.2017 klo 18.30. Lähetys näkyy NopolaNewsin nettiTV-kanavalla 1.

Perhon kunta ja Kyyjärven mediamyllärit ry ovat sopineet Perhon kunnanvaltuuston kokousten suorista nettiTV-lähetyksistä NopolaNews nettiTV:n kautta. Idea sai alkunsa Perhon kunnanhallituksen puheenjohtajan Antti Hietaniemen valtuustoaloittesta, jonka yhtentä kriteerinä oli päätöksenteon avoimuuden ja tiedottamisen parantaminen. Mylläreiden näkökulmasta tarjousta uskallettiin lähteä sorvaamaan, sillä yhteistyötä on tehty NopolaNewsin syntyajoista lähtien niin Perhon kunnan kuin sen yritystenkin kanssa. Perho käyttää lisäksi tietoliikenteessään Kasenetin palveluita, joten myös näiltä osin homman tiedettiin olevan hyvin hanskassa. Myllärit on käyttänyt Kasenetin palveluita ja osaamista jo vuodesta 2005 alkaen. Soitellen ei tietenkään lähdetty "sotaan" ja tarjousta tekemään vaan Veikko on käynyt paikanpäällä jo useampaan kertaan. Haaneensalin valmiudet olivat tosi hyvät - en nimittäin vielä missään muualla ole nähnyt valokuituverkon päätä suoraan puheenjohtajapöydän alla. No, kerta se on ensimäinenkin vaikka sitä ei vielä tässä vaiheessa tarvita, mutta se antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää esimerkiksi etäohjausympäristöä. LVI Moren sähköasennusporukka asensi tällä viikolla saliin vähän lisää rasioita ja kaapeleita, joita testataan maanantaista alkaen.

Lähetyssopimus on voimassa vuoden 2018 loppuun saakka ja valtuusto kokoontuu lähes kuukausittain. Lisäksi on suunnitteilla uusia elementtejä päätöksenteon avoimuuden lisäämiseksi, joita kehitellään jatkossa.

Ensimmäinen lähetys tehdään tiistaina 14.11.2017. Varsinainen kokous käynnistyy klo 18.30, mutta lähetys tuttuun tapaan jo sitä ennen. Valtuuston esityslista löytyy Perhon kunnan kotisivulta osoitteesta www.perho.com tai suoraan tästä linkistä.

Tulikasteensa saa mylläreiden uushankinta eli lähes 7.000 euroa maksanut konferenssimikrofonijärjestelmä, jota Marko ja Veikkko ovat testanneet urakalla myllyllä. Laitteistossa on paljon ominaisuuksia ja mahdollisuuksia tulkkilinjoineen, mutta alussa lähdetään liikkeelle hyvin automaattitoiminnoilla. Järjestelmää on tarkoitus tarjota tietenkin seutukunnalla myös muihin tilaisuuksiin, jossa tarvitaan laadukasta audiota ja monipuolisia mahdollisuuksia. Yhden laitetoimittajan mukaan ainakaan hänellä ei ollut yhtään toimijaa tiedossa Keski-Suomessa jolla olisi vastaava laitteisto käytettävissä - kokoustiloissa niitä tietenkin on mutta tässä on kyse siirrettävästä järjestelmästä. Laitteistoa käytetään jatkossa tietenkin myös Kyyjärven valtuuston lähetyksissä.

Tervetuloa linjoille!

 

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Karstulan Kansalaisopisto
  Perhon Kunta
  Viispiikkinen
  Karstulan kehittämisyhtiö
  Kyyjärven vuokra asunnot