Sunnuntai 17.02.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Huhtala - Koskimäen joulujuhlaHuhtala - Koskimäen joulujuhla

Huhtala - Koskimäen joulujuhla

28.11.2017 Kyyjärven Seurakunta / Tanja Kyrönlahti

Aune ja Tapani Lampilan kodista alkoi tulevan joulun odotus, kun kyläläiset kokoontuivat laulamaan joululauluja.

"  Me käymme joulun viettohon niin maisin miettehin " ja monta muuta jouluista laulua laulettiin kanttori Minna Erkkilän johdolla. Laulujen välillä oli pientä ohjelmaa.

Koskettava tarina esimerkiksi "Varpunen jouluaamuna" laulun synnystä:  Sakari Topelius menetti yhden tyttäristään ja molemmat poikansa aivan pieninä. Pojista nuorempi, Rafael, kuoli isän syliin ollessaan vasta vuoden ikäinen. Pienokaisten yllättävät poismenot on puettu lauluiksi. 

Joululauluja laulettiin väliin ja muisteltiin jouluun liittyviä muistoja. Myös pappi Tarja Sulkala kertoi joulumuistojaan lapsuudesta. Joulukuusen hakuun liittyviä muistoja on varmasti meillä kaikilla. Palauteltiin mieleen myös joulun varsinaista sanomaa. Joulu on antamisen aikaa, jolloin hiljennytään ja rauhoitutaan olemaan rakkaimpien kanssa. 

Joulujuhlan perinteisiin kuuluvat myyjäiset, joiden tuotto menee Huhtala - Koskimäen työseuralle. Huhtala - Koskimäen työseura on ollut 1960-luvun alkuajoista asti. Työseuran varoista avustetaan mm.kenialaista kummilasta, nimeltään Ephy JayGan. Hän on nyt 15-vuotias tyttö. Juhlassa luettiin Ephyn kirjoittamia kirjeitä, joissa tyttö kertoo olevansa erittäin kiitollinen saamastaan avusta.

Joulujuhlassa oli mukana kylän vanhimpana Kaisa Lampila iältään 93 vuotta ja nuorimpana Riina Kyrönlahti 4 vuotta. 

Seuraavan kerran Huhtala - Koskimäki kokoontuu kinkereille, Tanja ja Esa Kyrönlahden kotiin.