Maanantai 22.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyyjärven Kyky otti sankarihautojen kynttilähaasteen vastaan!Kyyjärven Kyky otti sankarihautojen kynttilähaasteen vastaan!

Kyyjärven Kyky otti sankarihautojen kynttilähaasteen vastaan!

4.12.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kaunis Kyyjärvi ry. lahjoitti keväällä Kyyjärven seurakunnalle sankarivainajien kummuille 73 hautalyhtyä telineineen. Lyhtyihin sytytetään pitkäkestoiset kynttilät itsenäisyyspäivänä, jouluna, kansallisena veteraanipäivänä (27.4.) ja kaatuneiden muistopäivänä (20.5.).
Lyhdyt lahjoittaneen yhdistyksen johtokunnassa tehtiin esitys siitä, että kynttilöiden hankkimisesta ja sytyttämisestä vastaavat vuorollaan kunnassa toimivat yhdistykset haasteperiaatteella.

Ensimmäisen haasteen sai Kyyjärven Kyky, joka ottikin sen mielihyvin vastaan. Kyseinen urheiluseura vastaa nyt vuoden 2018 itsenäisyyspäivään asti siitä, että lyhdyissä palavat kynttilät em. juhlapäivinä. Ensi vuoden itsenäisyyspäivän läheisyydessä Kyyjärven Kyky haastaa sitten puolestaan jonkin muun yhdistyksen tähän kunniakkaaseen tehtävään.

Kyyjärven Kyky järjestääkin nyt itsenäisyyspäivän aamuna klo 8.00 kynttilöiden sytytystalkoot sankarihaudoilla. Kaikkiaan sytytetään 73 hautalyhtyä, joten on luonnollista, että mitä useampi käsipari on tehtävää suorittamassa, sitä nopeammin asia on järjestyksessä ja kaikki pääsevät virittäytymään klo 10.00 alkavaan juhlajumalanpalvelukseen ja sen jälkeiseen juhlaan kirkossa.

Tervetuloa talkoilemaan.