Lauantai 17.11.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Linnanjuhlat onnistuivat erinomaisesti!Linnanjuhlat onnistuivat erinomaisesti!

Linnanjuhlat onnistuivat erinomaisesti!

5.12.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Isänmaamme juhlavuoden kunniaksi järjestettiin itsenäisyyspäivän aattona Mikojanin linnassa juhlalounas, jonka kutsuvieraina olivat kyyjärviset sotiemme veteraanit, lotat, Nopolan koulun koululaiset, kunnan henkilöstö sekä kunnanvaltuutetut. Kutsuvieraiden määrästä johtuen kattauksia järjestettiin kaksi.

Kyyjärven Juhlapalvelut Oy oli loihtinut erinomaisen herkulliset ruokatarjoilut, jotka maistuivat yhtälailla nuoremmille kuin myös varttuneimmille juhlavieraille. Kyyjärven kunnan puolesta kiitokset kaikille niille tahoille, jotka omalla työpanoksellaan mahdollistivat tämän historiallisen hienon juhlahetken. Erityiskiitos Mikojanin linnan omistajille Karille ja Tuijalle. Kiitos.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Saukko toivotti juhlavieraat tervetulleeksi, jonka jälkeen Nopolan koulun oppilaat esittivät isänmaallista ohjelmaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Kyyjärven seurakunnan kirkkoherra Tarja Sulkala toi tilaisuuteen seurakunnan tervehdyksen ja toimitti ennen ateriaa pienen hartaushetken.

Juhlat olivat kaikenkaikkiaan erityisen onnistuneet. Koululaisten ohella juhlalounaalle osallistuivat lähes koko henkilöstö ja valtaosa kunnanvaltuutetuista. Vastaanottoa kunnioittivat läsnäolollaan myös yksi sotiemme veteraani ja yksi lotta.

Erityisen hienoa ja liikuttavaa oli havaita kuinka kunnan lähettämään juhlakutsuun oli varsinkin koululaisten kodeissa suhtauduttu sen edellyttämällä vaativuudella. Kutsun pukukoodia oli noudatettu kirjaimellisesti. Huolellinen ja siisti pukeutuminen yhdessä arvokkaan käytöksen kanssa viestivät siitä, että Kyyjärvellä osataan arvostaa Isänmaamme vapautta ja tämän kansakunnan uhrauksia 100-vuotisen itsenäisyystaipaleen taittamisessa. 

Huomenna varsinaisena itsenäisyyspäivänä kokoonnumme Kyyjärven kirkkoon sanajumalanpalvelukseen klo 10.00, jonka jälkeen kunnioitamme sankarivainajiamme laskemalla heidän hautakummuilleen pienet havuseppeleet. Kunniakäynnin jälkeen tarjotaan seurakuntasalissa juhlalounas, ja sen jälkeen on vuorossa varsinainen sinivalkoinen itsenäisyysjuhla, joka poikkeuksellisesti järjestetään kirkossa.