Sunnuntai 18.11.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Sankarilehto valaistiin talkoohengessä Kyyjärvellä!Sankarilehto valaistiin talkoohengessä Kyyjärvellä!

Sankarilehto valaistiin talkoohengessä Kyyjärvellä!

6.12.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven sankarivainajien lehto sai Isänmaamme 100-vuotisjuhlapäivänä hienon valaistuksen kun Kyyjärven Kyvyn ahkera talkoojoukko sytytti itsenäisyyspäivän aamuvarhaisella jokaiselle 73 hautakummulle kynttilän. Sankarivainajien muistomerkin juurelle puolestaan tuotiin Betlehmin Rauhantuli muistuttamaan meitä rauhan arvokkuudesta.

Talkookutsua oli kuultu taas erittäin kiitettäväsi ja itsenäisyyspäivän aamuna kirkonmäellä touhusi yli 20 vapaaehtoista. Se osoittaa, että Kyyjärvellä kunnioitetaan ja arvostetaan sotiemme veteraanien ja lottien työtä.

Sankarihaudoilla lepattavat kynttilänliekit muistuttavat meitä siitä, että uhrin ansiosta siniristilippu liehuu.


Varsinaisen itsenäisyspäivän juhlallisuudet Kyyjärvellä aloitetaan kirkossa klo 10.00 sanajumalanpalveluksella. Sen jälkeen on vuorossa erityisen juhlava kunniakäynti sankarihaudoille. Kyyjärviset lapset laskevat jokaiselle hautakummulle pienen havuseppeleen. Kunnan ja seurakunnan johtavat luottamushenkilöt suorittavat kunniakäynnin sankarilehdon muistomerkeillä ja laskevat niille seppeleet.

Kunniakäynnin jälkeen nautitaan juhlalounas kirkon seurakuntasalissa. Lounaan jälkeen vietetään arvokkaalla, sinivalkoisella ohjelmalla rakennettu itsenäisyyspäivän juhla kirkon salissa.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Sotiemme veteraaneille, lotille ja kotirintamanaisille nöyrä kumarrus ja kiitos vapaasta Isänmaastamme.