Lauantai 17.11.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Isänmaatamme juhlittiin arvokkaasti Kyyjärvellä!Isänmaatamme juhlittiin arvokkaasti Kyyjärvellä!

Isänmaatamme juhlittiin arvokkaasti Kyyjärvellä!

6.12.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Isänmaamme 100-vuotispäivää juhlittiin Kyyjärven kirkonmäellä arvokkaasti varsinaisena itsenäisyyspäivänä. Kirkko oli ääriään myöten täynnä juhlaväkeä.
Kirkkokuoron upeasti esittämä Finlandia-hymni johdatti kirkkoväen ajatukset Isänmaamme historiaan ja viritti väen sopivasti päivän teemaan. Sanajumalanpalveluksen jälkeen tehtiin tunteita liikuttava kunniakäynti sankarihaudoilla.

Kyyjärvisten lasten muodostama havuseppelekuja siniristilipulle ja ryhdikäs seppeleenlasku Isänmaan virren sanojen

"Ja meidän polkuamme saa taas lapsemmekin taivaltaa. He kyntää kerran peltomme ja uskoo kuin me uskomme"

tahdittamana ei varmaan jättänyt juhlayleisössä yhtään silmäparia kuivaksi.

Kunniakäynnin jälkeen juhlaväki sai nauttia kunnan ravitsemuskeskuksen valmistaman herkullisen juhlalounaan. Varsinainen itsenäisyyspäivän juhla alkoi sen jälkeen. Juhlan ohjelma oli koostettu juhlapäivään sopivaksi erinomaisella tavalla. Musiikkiesityksistä vastasivat kirkkokuoro, naisten lauluryhmä, lapsiryhmä, sekä miesryhmä.

Sooloesityksinä juhlaväki sai kuulla Eino Nissisen hienoa tulkintaa, Kaisa Tammisen huilun soittoa sekä Milja Halmesaaren kaunista laulua ja luonnollisesti Salme Tanskasen taidokasta osaamista.

Juhlan tervehdyssanat lausui kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Saukko. Juhlapuheen piti 41 vuotta Kyyjärvellä opetustehtävissä työskennellyt Tuula Härkönen. Rintamalotta Ester Noponen vei muistelmillaan juhlaväen Karjalaan ja kertoi tuntemuksia siitä, kun oman kodin ovi oli painettava viimeistä kertaa kiinni ja lähdettävä evakkotaipaleelle. 

Juhlan juonsi leppoisalla ja ammattimaisella otteella kunnanhallituksen vpj. Jaana Honkanen.

Juhlan jälkeen saatiin vielä nauttia täytekakkukahvit seurakuntasalissa.

Juhlapäivä oli todella juhlallinen ja arvokas. Tapahtuman onnistumisesta on syytä osoittaa suuret kiitokset asiaan vaikuttaneille tahoille. Ravitsemuskeskuksen henkilöstö, juhlatoimikunta, seurakunnan työntekijät, talkoolaiset, esiintyjät ja muut vastuunkantajat.

Olette taas kerran osoittaneet todeksi sen, että Kyyjärvellä on tekemisen meininki ja yhdessätekemisen taito. Juhlayleisön suuri määrä on todiste siitä, että olette onnistuneet tehtävissänne ja kiitoksen ansainneet. 

Tehdään jatkossakin erilaisia tapahtumia Suomi 100-juhlavuoden hengessä; yhdessä.