Maanantai 26.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Syysparlamentti ja Maakuntaviesti 2018 -katsaus PaletissaSyysparlamentti ja Maakuntaviesti 2018 -katsaus Paletissa

Syysparlamentti ja Maakuntaviesti 2018 -katsaus Paletissa

1.12.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry/Aaro Toppinen

Keski-Suomen Hiihto ry:n syysparlamentti ja syyskokous pidettiin Kauppakeskus Paletin kokoushuoneessa keskiviikkona 29.11.2017. Samassa yhteydessä järjestettiin tilannekatsaus vuoden 2018 Maakuntaviestiin liittyen.

Keski-Suomen 71. Maakuntaviesti hiihdetään Kyyjärvellä lauantaina 17.2.2018. Keski-Suomen Hiihto ry järjestää syyskokouksensa ja -parlamenttinsa aina tulevan Maakuntaviestin järjestämispaikkakunnalle. Päävastuun jäjestelyistä kantavat Kyyjärven kunta ja Kyyjärven Kyky. Oman lusikkansa soppaan laittaa myös Kyyjärven Mediamyllärit ry, sillä viestistä on tarkoitus tehdä suora nettiTV-lähetys ensimmäistä kertaa Maakuntaviestien historiassa. Vuoteen 2002 saakka kisaa pystyi seuraamaan radion kautta, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. NettTV-lähetys tehdään selostettuna monikameratuontona ja huikeana tavoitteena on saada kameralla varustettu pienoishelikopteri ilmaan kuvaamaan. Harsunkankaalla on valokuituverkko valmiina ja nyt uudelle kisa-alueelle se valmistuu lähiviikkojen aikana.

Kisa-alueen keskus sijaitsee Kauppakeskus Paletin uuden parkkipaikan puoleiselle peltoalueella ja varsinainen hiihtomaasto legendaarisilla Harsunkankaan rinteillä. Harsunkankaantien varteen on hakattu väylät hiihtolatuja varten eikä pelkästään maakuntaviestiä varten vaan ideana on, että jatkossa myös Kauppakeskuksen paikoitusalueelta pääsee sujuvasti hiihtelemään Harsun maisemiin ja kesällä tietenkin lenkkeilemään. Väylät on siis nyt raivattu ja kaivinkoneella tehtäviin tasaustöihin päästään 11.12. jälkeen.

Palaveriin osallistuivat Keski-Suomen Hiihto ry:n edustajien lisäksi Kykyn, kunnan ja mediamylläreiden edustajat. Kahvit ja maukkaat piirakat nauttittiin tauolla Boutique Minnan kahvilassa, jossa jutun pääkuva on napattu. Kisasivustoa rakennetaan parasta aikaa Nopola Newsin alle ja se avataan 12.12. Sivusto haluttiin tuoda Nopola Newsin alle jo senkin takia, että ennen varsinaista kisapäivää Nopola Newsissä vierailee lähes 100.000 kävijää. Kisojen ennakkonäkyvyys on erinomainen.

Seuraava palaveri on Jyväskylässä 12.12 ja sen jälkeenkin vielä useampia. Mikään pikkujuttu ei tosiaankaan ole kysymyksessä ja kaikkien kynnellekykenevien apu on tarpeen. Kilpailun johtajana toimii Alpo Viitala, järjestelytoimikunnan puheenjohtajana Eero Ylitalo, sihteerinä Anu Oksanen ja jäseninä Hannu Kalliojärvi, Jari Lautanen, Jarkko Parkkonen, Suvi Kantonen ja Esa Kyrönlahti.

Keski-Suomen Hiihto ry:n nettisivut löytyvät osoitteesta www.kshiihto.fi