Maanantai 22.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kymmenen pistettä ja papukaijamerkkiKymmenen pistettä ja papukaijamerkki

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki

26.1.2018 Kirjasto / Maarit Ohranen

Teatteri Mukamas vieraili Kyyjärvellä ja ilahdutti yleisöä nukketeatteriesityksellä. Ihana esitys ja upea yleisö! Molemmat ansaitsevat arvosanaksi vähintäänkin: "Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki".

Tiistaina oli melkoinen lumimyräkkä, kun lapset saapuivat Rientolaan katsomaan teatteriesitystä. Keli ei tunutnut lapsia haittaavan ja ilmassa oli selvästi suuren kulttuurijuhlan tuntua.

Näin järjestäjän ominaisuudessa jännitystä aiheutti se, millainen kaaos Rientolan eteiseen syntyy, kun lumiset lapsiryhmät saapuvat riisuumaan vaatteitaan. Mutta turhaa oli jännitys - koska kaikki eivät mitenkään mahtuneet samaan aikaan eteiseen, niin osa odotti ulkona lumipyryssä. Eikä se tuntunut tunnelmaa latistavan. Ryhmä kerrallaan siis riisumaan ja siitä sitten hämärään saliin oodottamaan esityksen alkua. Taisi siinä sukatkin vähän kastua... 

Odottaminen palkittiin, kun Hiirulainen rapisteli esiin. Ja hetken kuluttua esiin putkahtivat myös Hiirulaisen kaksi sisarusta. Siita seikkailu alkoi... Yleisö seurasi esitystä niin keskittyneesti, ettei mitään häiriöääniä kuulunut vaikka yleisöä oli paljon; lapsia yli 60 ja siihen aikuiset lisäksi. Yhteensä n. 80 osallistujaa. Esityksen päätteeksi Mukamaksen väki sai raikuvat aplodit.

Onneksi on tällaisia kiertäviä teatteriryhmiä, jotka tuovat esitykset paikanpäälle, tarjoten lapsille mahdollisuuden nauttia teatterista myös omalla paikkakunnalla. Mikäli innostuit nukketeatterista, niin seuraavan kerran Tampereelle matkustaessasi kannattaa tarkastaa osuisiko Mukamaksen teatteriesitys aikatauluusi. Teatterin idyllinen kotinäyttämö sijaitsee Tampereen Pispalassa. Esityskertoja vuodessa on n. 250 ja katsojia n. 25 000.

Nukketeatterivierailu toteutettiin MLL:n, kirjaston, kulltturitoimen, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteistyönä. 

 P.S. Kiitoksia laitosmiehille tilajärjestelyistä!