Tiistai 23.01.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Finland Ice MarathonFinland Ice Marathon

Finland Ice Marathon

20.1.2018 Juttuvinkki/Annemari Mäntynen

Kuopion Kallaveden luonnonjäällä järjestetään 21-24.2.2018 perinteinen luistelutapahtuma jo 35 kerran

Finland Ice Marathon on nykyään nelipäiväinen tapahtuma, joka on kasvattanut suosiotaan ja esimerkiksi viime vuonna siihen osallistui peräti 12 000 kävijää 15 eri maasta. Tapahtumassa Kallaveden jäällä luistellaan sauvojen kanssa tai ilman, nastapyöräillään tai potkukelkkaillaan eri mittaisi matkoja joko kilpa- tai kuntosarjoissa. Pisin kilpasarjan matka on 200 km, mutta kuntosarjassa matkat ovat onneksi hieman lyhyempiä eli 12.5 km - 50 km. 

Kyyjärven ja lähialueiden jäillä ei ole viime aikoina päässyt luistelemaan huonon jäätilanteen ja paksun lumikerroksen vuoksi. Jutun kirjoittaja lähti viime vuonna Savoon kokeilemaan vieläkö sitä retkiluistelu onnistuisi pitkän tauon jälkeen ja katsomaan millainen tapahtuma siellä oli järjestetty. Omasta luistelukunnosta ei oikein ollut tietoa ja niinpä tuli ilmoittauduttua 25 km matkalle. Ensimmäistä 12.5 km lenkkiä luistellessa tuli liikaakin jännitettyä ettei vaan kaatuisi. Toinen lenkki meni jo paremmin. Eipä oikein ole jälkipolville kertomista sijoituksesta, kun tulin toiseksi viimeisenä maaliin. Mutta uusia kokemuksiahan täältä lähdettiin hakemaan, eikä sijoituksia. 

Jää oli saatu tasaiseksi jäädytettyä ja välillä jääkoneet kävivät puhdistamassa reittiä. Sää oli kaunis, mutta välillä vastatuuli puhalsi aika kovasti, etenkin pitkällä loppusuoralla. Maisemat Kallavedellä olivat kauniit ja huolto pelasi hyvin. Lisätietoa tapahtumasta löydät tästä linkistä. Ei muuta kuin ilmoittautumaan tapahtumaan. Jää sitten mukavia muistoja, joita voi muistella vanhana kiikkustuolissa.