Maanantai 22.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kanadasta kiekkoilijoita vierailullaKanadasta kiekkoilijoita vierailulla

Kanadasta kiekkoilijoita vierailulla

1.1.2018 Maija Uusisalo

Torstaina 28.12. saapui Kanadasta Mississaugan kaupungista 18 juniorijääkiekkoilijaa huoltajineen Karstulaan. Pojat majoittuivat C-02-joukkueen poikien kodeissa ja niin meillekin tänne Kyyjärvelle tuli neljä poikaa pariksi yöksi. David, Brandon, Liam ja Vejay tulivat Laurin kavereiksi Kyyjärvelle ja loput pelaajista majoittautui Karstulaan.

Alunperin Piispalassa piti olla turnaus, johon Kivan piti osallistua, samoin kuin Mississauga Terriersinkin. Viikkoa ennen tuli tieto, että turnaus peruuntuu. Karstulan Kivan C-02-porukka otti vetovastuun pelien järjestämisestä ja poikien majoittamisesta perheisiin. Huoltajat majoittuivat alkuperäisen suunnitelman mukaan Piispalassa. Heli Alapiha suunnitteli ja järjesteli joulun aikaan monenlaista touhua pojille jääkiekkopelien oheistoiminnaksi.

Torstai-iltana oli ensimmäinen ystävyysottelu Terriersin ja Jyväskylän Diskoksen välillä. Tasaisen pelin voitti Terriers. Pelin jälkeen majoitusperheiden äidit hakivat omat "lainalapsensa" ja matka kohti majoituspaikkaa alkoi. Pienen hiljaisen hetken jälkeen takapenkiltä alkoi jo kuulua mukava englanninkielinen puheensorina, joka jatkuikin sitten lähes taukoamatta lauantai-iltapäivään asti.

Perjantaiaamun aamupalan jälkeen suuntasimme jälleen Karstulaan jäähallille ja vuorossa oli Kivan C-02 ja Terriersin välinen ottelu. Tässäkin Terriers oli yhden maalin verran parempi. Ruokailun ja yhdessäolon jälkeen Terriers pelasi päivän toisen ottelunsa ja vastaan asettui Jääkarhut Ylivieskasta. Jääkarhut veivät väsyneitä kanadalaisia selkein luvuin 7-1. Illalla oli vuorossa vielä pizzapuffa Wanhoissa Wehkeissä ja hohtokeilausta. Kuvittelin, että pojat alkaisivat nukkumaan, kun ilta kymmeneltä kurvailimme jälleen Kyyjärvelle, mutta eipä näitä nuoria tuntunut väsyttävän. Yläkerrasta alkoi kuulua kitaran soittoa ja puheensorinaa heti, kun pojat sinne majoittuivat. Yön hiljaisina tunteina samaiset pojat istuskelivat murokulhojen äärellä keittiön pöydän ympärillä ja etsiskelivät jääkaapista hiukopalaa omien poikien ohella.

Lauantaiaamun hiukan nihkeän aamuherätyksen jälkeen ajelimme (myöhässä) Karstulaan ja aloitimme päivän salibandyturnauksella. Pojat jaettiin sekajoukkueisiin ja kanadalaisille entuudestaan vieraan lajin opastus saattoi alkaa. Hauskaa näytti olevan ja kanadalaisetkin saivat oppitunnin salibandystä. Iltapäivällä oli vielä vuorossa viimeinen jääkiekko-ottelu Kiva C-02 vastaan Terriers. Kahden päivän tiivis yhdessäolo oli tehnyt tehtävänsä ja peli sujui leppoisissa tunnelmissa. Jokaisella pelikatkolla ja erätauolla juttua riitti ja vitsit lentelivät. Pelin jälkeen oli vuorossa viimeisten yhteiskuvien ottaminen, osoitteiden vaihtaminen ja kiitoshalaukset. Kanadalaisvanhemmat olivat ylitsevuotavan kiitollisia, että heidän poikansa saivat mahdollisuuden majoittua perheisiin ja näin päästä näkemään, kuinka samanikäiset suomalaisnuoret täällä elämäänsä elävät. Samankaltaisuuksia tuntui olevan paljon enemmän kuin eroavaisuuksia, vaikka Terriersin pojat tulevatkin yli 700 000 :n asukkaan kaupungista Toronton kupeesta.

Takana on ikimuistoiset kolme päivää ja paljon uusia ystäviä ja mukavia muistoja. Erityiskiitos tapahtuneesta kuuluu Alapihan Helille, joka hoiti käytännön järjestelyt ja vierailevat joukkueet otteluihin. Kiitos myös muille majoittajille ja mukana olleille. Tämä täytyy ottaa uusiksi!