Maanantai 22.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
"Kirja tarjoaa pitkän elämän reseptin""Kirja tarjoaa pitkän elämän reseptin"

"Kirja tarjoaa pitkän elämän reseptin"

12.1.2018 EL Tuula Härkönen

Kiitos Kirjastoväki, niiaa ja pokkaa EL-jengi.

HS 10.1.2018 A 15 lainattu otsikko ja seuraavaakin:
- Ikääntyvään ihmiseen pätee vanha sanonta "Vierivä kivi ei sammaloidu. Kun elämäntyyli on aktiivinen, muistikin säilyy paremmin, sanoo neurologi ja aivotutkija Markku T.Hyyppä tuoreessa kirjassaan Ikääntyvän muistikirja.

Tekisi mieli lainata koko Helsingin Sanomien mielenkiintoinen, ihastuttava, lohduttava, innostava juttu tähän. Voi että!
Tammikuun tapaamisen vietimme oman kuntamme kirjaston vieraina ja saimme erinomaista informaatiota kirjaston monipuolisista palveluista. Lämpimät kiitokset!

Hyyppä kertoo havainneensa jo 15 vuotta sitten, että kulttuuria harrastava elää kolme vuotta pitempään kuin harrastamaton. Se pitää myös ikääntyviä terveinä. Ihminen tarvitsee "kanssaihmisyyden" tunnetta elääkseen. Hän toivookin Suomeen lisää talkoita ja kirjastomäärärahoja. Kirjasto on tärkeä siksi, että lukeminen pidentää ja rikastuttaa elämää enemmän kuin liikunta ja terveellinen ruokavalio, hän summaa. (No, niin piti referoida lisää.)

Huomio: Kivitipun reissu lähestyy. Lähtö tiistaina 23.1. klo 12.30 kirkon P-paikalta ja Essolta. Majoittaudumme kahden jälkeen huoneisiin. Päivällinen on viiden maissa. tiistain ohjelmassa on kylpylää, kuntosalia, ulkoliikuntaa, mukavaa yhdessäoloa... Aamupalan jälkeen teemme opastetun tutustumisretken ympäristöön ja Tapio H perehdyttää meidät Kivitipun näyttelyyn. Sitten liikunta / lepoa. Päivällisen jälkeen ... musiikkia ja ja ... Torstaina aamupala ... Paluumatkalle lähdemme puolenpäivän maissa.
(Tämä kaikki - siis matkakoineen - 110 €) Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä Kyöstiin.