Tiistai 23.10.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Mylläreiden touhuja tulevalle vuodelleMylläreiden touhuja tulevalle vuodelle

Mylläreiden touhuja tulevalle vuodelle

11.1.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry/Aaro Toppinen

Nopola Newsin kolmastoista ja yhdistyksen kahdestoista toimintavuosi on käynnistymässä sanan varsinaisessa merkityksessä varsin lennokkaasti.

Pari kourallista yhdistyksen jäseniä osallistui joulukuussa järjestettyyn syyskokoukseen ja uusi hallitus kokoontui tammikuun alkupäivinä valitsemaan varapuheenjohtajan ja päättämään Into-hankkeen sisäänjättämisestä. Kyyjärven mediamyllärit ry:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa Erkki Koivisto ja varapuheenjohtajana Jari Lautanen. Hallituksen kokoonpano pysyi lähes entisellään ja siinä ovat vuonna 2018 mukana Eevaliisa Hakola, Tuula Härkönen, Anne Mäntynen, Eeva Pölkki ja uutena Soile Vehkalampi. Varajäseninä Maija Suuniittu ja uutena Minna Karhukorpi. Sukupuolikiintiötä kokouksissa tasapainottavat äänivallattomat sihteeri Aaro Toppinen ja yhdistyksen työntekijä Veikko Huumarkangas.

Mylläreiden vuosi 2017 päättyi kiivaaseen valokuituverkon kampanjaliittymien myyntiin ja KSVV:n verkon rakentamiseen Kyyjärvellä. Työt käynnistyivät syyskuussa ja jatkuivat jouluun saakka. Omakotiliittymät on saatu rakennettua ja parasta aikaa on käynnissä aktiivilaitteiden asennukset rivitalohuoneistoihin. Esimerkiksi kaikkiin Kyyjärven Vuokra-asunnot Oy:n rivitalohuoneistoihin tulee jatkossa 10/10 perusnopeudella oleva liittymä ja vauhtia saa lisää tarpeen mukaan. Valokuituverkon peitto on tosi korkea ja Kyyjärveä ollaankin ristimässä alan piireissä Suomen runsaskuituisimmaksi pitäjäksi. Vielä kerran kiitokset kaikille liittymien tilaajille - Ipad arvonta suoritetaan lähiaikoina, mutta siitä sitten erikseen juttua ja tietoa tulossa.

Vuosi 2018 käynnistyy yrityskorttien uusimisella ja ehdottomasti kannattaa olla mukana, sillä Nopola Newsin istuntojen (kävijoiden) määrä on edelleen yli 40.000 istuntoa kuukaudessa. Asian voi yritysten kannalta ymmärtää myös niin, että kaikki nämä ovat potentiaalisia asiakkaita. Yritykset pääsevät mukaan varsin edullisesti ja hintaan sisältyy rajoittamaton tarjousten ja ostosvinkkien teko. Valitettavan harva tätä mahdollisuutta vielä hyödyntää ja koulutuksen tarve on ilmeinen.

Valtuuston kokousten lähetykset jatkuvat Kyyjärveltä ja Perhosta - pari kokousta on luvassa vielä tammikuussa. Helmikuussa on nettiTV:n puolella ehdottomasti Nopola Newsin ja mylläreiden vaativin lähetys tiedossa, sillä Keski-Suomen maakuntaviesti on tarkoitus lähettää netin kautta maailmalle ja ehkä jopa Maxivisionin tv-palvelun kautta. Kaksi lähetysohjaamoa on suunnittelilla ja droneakin on testattu suoraan lähetykseen. Resurssit on vähissä ja jos huipputekniikka vähänkään kiinnostaa niin tervetuloa mukaan - tekemistä riittää. Apua on luvassa aina Kuopiota myöten.

Vaativa ja historiallinen tapahtuma kaiken kaikkiaan on Kyyjärvelle siis tulossa. Tapahtuman mainosmyynti on käynnissä ja sen tiimoilta kannattaa olla yhteydessä yllekirjoittaneeseen, Veikko Huumarkankaaseen tai Alpo Viitalaan. Myös muut järjestelytoimikunnan jäsenet antavat lisätietoa tapahtumasta ja myynnistä. Niin, jos joku ei ole vielä huomannut niin Nopola Newsin etusivulle mustaan palkkiin on oikeaan reunaan ilmestynyt Maakuntaviesti 2018 -painike, josta pääsee tutustumaan maakuntaviestin sivustokokonaisuuteen. Sivuston kokoamisessa on mukana Anssi Ohranen.

Paljon muutakin on vuoden mittaan luvassa ja mm. uusia tiedontuottajia on - jos ei nyt ihan jonossa - niin tulossa kuitenkin. Mielenkiintoista asiassa on se, että kolmannentoista toimintavuoden myötä remmiin on astumassa jo ikään kuin Nopola Newsin toinen sukupolvi. Hieno homma.

Yhdistyksen jäsenmaksu 15 €:a säilyi entisellään ja sen voi joutessaan käydä maksamassa. Ohjeet löytyvät Info-sivun alta tai suoraan tästä linkistä.

ps. Jutun pääkuvassa dronen kuvaa Kyyjärveltä joulun alta. Löytösen Reijon dronen ohjaimissa Parkkosen Jarkko tällä kertaa. Videoarkistosta löytyy Veikon muokkaama testilähetys.

Näillä mennään - pysykää kanavalla!