Tiistai 20.02.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Ystävän kanssa kahvillaYstävän kanssa kahvilla

Ystävän kanssa kahvilla

15.2.2018 SPR Kyyjärvi/Katriina Oinonen 15.2.18

Punaisen Ristin Nähdään -tapahtuman ja Ystävänpäivän kunnaksi SRP Kyyjärven osasto järjesti kahvitteluhetken Kylätuvalla keskiviikkona.

Kutsu oli kaikille avoin ja paikalla olikin kymmenkunta ystävää. Kahvittelun lomassa keskusteltiin ystävätoiminnasta ja mietittiin uusi ideoita siihen.

Kyyjärvellä on SPR:n ystävätoimintaa ollut jo vuodesta 2006 ja mukana siinä on yli kymmen vapaaehtoista. Eläkeliiton Apuset tekevät myös tärkeää työtä vapaaehtoisina ystävinä ja he käyvätkin säännöllisesti vanhainkodilla lukemassa lehtiä, laulamassa ja keskustelemassa vanhusten kanssa.

Uutena idena esille tuli kotona olevien pienten lasten äidit, joiden voi joskus olla hankala päästä käymään yksin vaikka kaupassa. Tähän vapaehtoiset keksivät, että voisivat joskus mennä lapsia kaitsemaan siksi aikaa, että äiti voisi käydä pienillä asioilla ihan yksin. Jos tätä apua tarvittaisiin, voisi äidit olla yhteydessä Kyyjärven SPR:n yhteyshenkilöihin Eliisa Heiskaseen tai Katriina Oinoseen. Lisäksi neuvola on myös lupautunut olemaan välittäjä, jos sitä kautta asiaa kyselee.

Lopuksi muistutettiin tulevasta Ystävätoiminnan Alueillasta, joka tällä kertaa on Kyyjärvellä 22.3.18 klo 17.30-20.00. Taphatumaan voi ilmoittautua Eliisan kautta.