Sunnuntai 26.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kunnanjohtajan läksiäisetKunnanjohtajan läksiäiset

Kunnanjohtajan läksiäiset

8.4.2018 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Kunnanjohtaja Eero Ylitalon läksiäiskahvit juotiin Kivirannassa torstaina 5.4.2018. Eero siirtyy synnyinkuntansa Pellon kunnanjohtajaksi ja aloittaa työt uudessa paikassa 9.4.

Eikä juotu pelkästään läksiäiskahveja, sillä ruokapalvelupäällikkö Timo Lahti henkilökuntineen oli loihtinut tuttuun tapaan maukasta purtavaa iltapalaksi. Tarjolla oli kolmenlaista piirakkaa ennen varsinaista täytekakkukahvitusta.

Läksiäiskahville oli kokoontunut pari pitkää pöydällistä kunnan työntekijöitä, luottamushenkilöitä sekä yrittäjien ja seurakunnan edustajia. Puheenvuoroissa kiiteltiin etenkin Eeron helppoa lähestyttävyyttä ja toimeliaisuutta. Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Uusisalo oli unohtanut puheensa jääkaapin magneetin alle - mutta Jaakon tuntien -mitään ongelmaa ei tuosta unohduksesta aiheutunut. Puhetta ja juttua riitti. Yrittäjien sihteeri Katriina Oinonen täydensi Jaakon puheenvuoroa siitä näkökulmasta, miten Eero oli omalla toiminnallaan herätellyt yrittäjäyhdistystä pitkästä "talviunesta" ja tuonut virtaa muidenkin kolmannen sektorin toimijoiden toimintaan. 

Seurakunnan edustajien läksiäispaketti koostui lahjan lisäksi musiikkiesityksestä, joka nosti tunteet pintaan. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouni Saukko ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkangas käyttivät omat puheenvuoronsa ja eri hallintokuntien edustajat antoivat läksiäislahjansa. Ja aina kun tikka osuu kymppiin, muistele niitä Kyyjärven kymmentä varhaiskasvatuksen työntekijää, jotka auttavat tulevia sukupolvia alkuun elämän taipaleelle, kehotti varhaiskasvatuksen johtaja Heli Auranen.

KD:n edustaja Lasse Kainu nosti esiin kolme isoa asiaa Eeron ajalta - laajakaistahankkeen toteutuminen, uuden koulun rakentaminen sekä turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen ja kotouttaminen. Näistä ja monista muista päätöksistä Eero puolestaan kiitti kyyjärveläistä päätöksentekokulttuuria. Asioista voidaan olla eri mieltä, mutta kun demokraattinen päätös tehdään niin sen takana seisotaan. Ja kuten ennenkin, Eero kehotti katsomaan omaa kuntaa vähän eri silmällä. Kyyjärvellä on paljon sellaista mitä muualla ei ole ja sitä pitää arvostaa. Torniosta ylöspäin menijöitä Eero puolestaan kehotti pysähtymään ja poikkemaan kahvilla Pellossa.

Ilman kunnanjohtajaa Kyyjärvi ei jää, sillä heti maanantaiaamusta Eeron entisestä numerosta 044 459 7001 vastaa Eino Nissinen. Einon tavoittaa myös sähköpostilla etunimi.sukunimi@kyyjarvi.fi ja kulmahuoneen ovi pysyy auki edelleen. Hän hoitaa kunnanjohtajan tehtäviä uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessin ajan. Virallisesti Eeron työsuhde Kyyjärvellä päättyy loman jälkeen 8.5.

Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!