Torstai 29.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Pudonnut jostain?Pudonnut jostain?

Pudonnut jostain?

11.4.2018 Kalevi Lahti

Läksin aamulla hangille kävelemään

Valleussuolla, ei aivan keskellä suota, mutta kaukana lähimmästä asumuksesta kuitenkin oli kuvassa näkyvä peltinen putki, pituutta noin 80cm ja halkaisija noin 30cm. Oli senverran kevyen tuntuinen, että olisin tuonut pois, mutta oli senverran jäätynyt kiinni ettei irronnut. Nyt itsekukin saa arvella mistä moinen peltitötterö aavalle suolle on ilmestynyt. Pudonnut taivaalta vai joku reipasko heittänyt lenkkeillessä?

 

Tötterön arvoitus selvisi heti seuraavana aamuna 12. huhtikuuta

Naapurin mies, Seppo Pekkanen soitti ja kävi selvittämässä tötterön tarinan kuvan kera. 1995 Seppo teki Metsähallitukselle lintujen ruokinta-automaatteja, joista 2 sijoitti Valleussuolle. Toisen noista automaateista hän myöhemmin haki pois, mutta tätä kuvassa olevaa ei saanut talviaikaan irti ja kesällä paikka on niin pehmeä, ettei paikalle ole asiaa, joten tötterö jäi suolle kulkijoitten ihmeteltäväksi.

  Aihealueen yhteistyöyritykset

  Millespakka OY
  Kipakka
  Perhon Maatalousoppilaitos
  Veljekset Parkkonen
  Tulostekniikka