Sunnuntai 26.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Nopola News Suomen LehdistössäNopola News Suomen Lehdistössä

Nopola News Suomen Lehdistössä

18.4.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Suomen media-alalla on oma lehti - SuomenLehdistö. Lehden päätoimittaja on Riikka Virranta ja ikää reilut 80 vuotta - ei siis Riikalla vaan lehdistön lehdellä, joka on perustettu vuonna 1930.

Hyperpaikallisten medioiden ilmentymät tai kuten päätoimittaja Riikka Virranta asian ilmaisee - Aukkojen paikkaajat - ovat nyt siis ensimmäistä kertaa olleet laajemmin tutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Helsingin ja Turun yliopistojen tutkijat kartoittivat suomalaista paikallismediaa vakiintuneen lehtikentän ulkopuolelta ja löysivät Suomesta noin 30 tähän kategoriaan kuuluvaa paikallismediaa. NopolaNews on yksi vanhimmista ja alan pioneeri, mutta tosin esimerkiksi vaasalaisia.info on meille tuttu jo Nopolan alkuajoilta sekä naapuri JP-News Alajärveltä.

Päätoimittaja Riikka Virrannan kanssa pidettiin reilu tunnin mittainen "video(ilman kuvaa)neuvottelu" helmikuun lopulla. Ajallisesti tuo haastattelu näyttää sattuneen hyvin pian maakuntaviestin jälkeen, koskapa maakuntalehtikin sai osansa Keski-Suomen maakuntaviestin uutisoinnista. Ensimmäistä kertaa Keski-Suomen 70-vuotisen maakuntaviestien historiassa kilpailu näkyi suorana lähetyksenä kotisohvalla, mutta se tieto ei ylittynyt uutiskynnystä, ei. Mutta ei hätää, onneksi on näitä Aukkojen paikkaajia, jotka tuonkin tiedon siirtävät historiaan. No, joo, Veikon kanssa kerrottiin paljon muutakin eli Nopolan taustat ja raotettiin varovasti tulevaisuuden suunnitelmia.

SuomenLehdistö -lehti ilmestyi 14.3.2018, mutta jakelusta en osaa sanoa. Ainakin meikäläiselle ja kirjastollekin nimi oli vieras, mutta täytynee viedä yksi painos myös sinne tutustuttavaksi.

Artikkelin taustalla on siis Helsingin yliopiston tutkimus Hyperlokaali julkaiseminen Suomessa - paikallismedian uudet muodot, jonka tutkijatiimissä oli mukana mm. Carl Gustav Linden. Myös hänen kanssaan pidettiin erittäin mielenkiintoinen video(kuvankanssa)neuvottelu alkuvuonna ja lisää uutisia on luvassa. Kuten Veikko osuvasti totesti, "Jokohan nyt potkii onni syylingit jalassa:)" Nähtäväksi jää, joten tuttuun tapaan - pysykäähän kanavalla!