Sunnuntai 09.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Perhon yritysmessut 2018Perhon yritysmessut 2018

Perhon yritysmessut 2018

19.4.2018 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Juttuvinkki / Veikko Huumarkangas

Perhossa järjestetään yritysmessut la 28.4.2018 klo 10-15. Tämän vuoden messujen kunniavieraana ja avaajana on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Messupaikkana on  Suomen suurimmaksi kyläkouluksi mainittu Möttösen koulu (Korkiakankaantie 130, 69980 Möttönen). Paikalla on noin 30 yritystä, yhteisöä ja myyntipistettä myymässä tuotteitaan, esittelemässä toimintaansa sekä palvelemassa vanhoja tuttuja sekä toivon mukaan tulevia uusia asiakkaita. Myynnissä on mm. paikallisten tuottajien elintarvikkeita, sisustus- ja lahjatavaraa, vaatteita ja asusteita, rakennus- ja teollisuusalan palveluita, käsityö- ja askartelutarvikkeita.

Messuohjelmassa on lapsien iloksi Erkka-taikuri tekemässä taikatemppuja sekä ilmapalloeläimiä kahdessa eri näytöksessä (aamupäivällä ja iltapäivällä).  Osuuspankin Henna ja Henri Hippo -hahmot hauskuuttavat lapsia pihan leikkialueella. Palokuntalaiset tarjoavat niin lapsille kuin varttuneemmille mahdollisuuden tutustua paloautoon sekä harjoitella alkusammutusta hätätilanteiden varalle. Muotinäytöksessä esittelemme lähialueen vaateliikkeiden ja -valmistajien kevätmallistoa. Alueen elinkeinoelämän näkymiin ja kasvutekijöihin paneudutaan korkeatasoisessa paneelikeskustelussa. Perhon kunnan 150-juhlavuoden kunniaksi voit tutustua pitäjämme menneisyyteen perinnepirtissä. Nuorten valokuvanäyttely "Parasta Perhossa" puolestaan tarjoaa näkökulmia paikkakunnan nykyisyyteen ja tulevaisuuteen elinympäristönä: mikä täällä on hyvää ja arvokasta nuorten älypuhelimen linssin läpi tarkasteltuna. Nuorten harrastajien tanssiesitys tuo oman lisäenergiansa mukaan ohjelmistoon. Pesäpallon ystävät pääsevät iltapäivällä seuraamaan huippupesäpalloa Superpesiksen harjoitusottelulla Alajärven Ankkuri - Pattijoen Urheilijat.

Nälkäisenä ei messupäivänä tarvitse olla, vaan messujärjestäjien lounasravintola, kahvila, grillipiste ja metrilaku-myynti tarjoavat maukasta syötävää huokeaan hintaan. Tule siis paikalle katsomaan, mitä kaikkea onkaan tarjolla! Tapahtuman järjestäjänä toimivat Perhon lukion opiskelijat osana yrittäjyys-kurssia yhteistyössä Perhon kehitysyhtiö oy:n kanssa. Kaikki tapahtumatuotot menevät lukiolaisten opintoretkirahastoon. 

Perhon yritysmessujen yhteydessä järjestetään korkeatasoinen paneelikeskustelu ajankohtaisesta elinkeinoelämän aiheesta teemalla "Pienten kuntien elinkeinopolitiikka ja sen painotukset yritystoiminnan vahvistamiseksi".  Keskustelussa paneudutaan siihen, millä edellytyksillä yritykset voivat toimia ja kehittyä kasvukeskusten ulkopuolella, millä tavoin kunta voi olla edesauttamassa yritystoimintaa sekä pohditaan tulevaisuuden näkymiä ja visioita yritystoiminnassa pienellä paikkakunnalla.

Esittelemme tämän vuoden paneelikeskustelijat:

* Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja. Pentikäinen avaa näkökulmia siihen, kuinka Suomen talouden piristynyt kasvu saataisiin tarttumaan myös pk-yrityksiin ja kuinka näiden yritysten kasvuhakuisuutta voidaan tukea. Maaseudun Tulevaisuuden entisenä päätoimittajana Pentikäinen tuntee myös maaseudun pk-yritysten toimintakentän erityispiirteet.

* Jukka Heiska, tuotemarkkinoinnin johtaja yrityksessä Qvantel oy. Perhon lukion kasvatti Heiska avaa mm. sitä, kuinka pk-yritykset voisivat paremmin hyödyntää digitalisaation, keinoälyn ja esimerkiksi siihen perustuvien erilaisten valmisohjelmistojen mahdollisuuksia oman liiketoimintansa kehittämiseksi. Qvantel oy on pääsääntöisesti operaattoreille pilvipalveluita kehittävä, keinoälyä ohjelmistoissaan hyödyntävä yritys. Yritys työllistää noin tuhat ihmistä Suomessa ja ulkomailla, ja sillä on toimipiste myös Jyväskylässä.

* Ulla Lassi, soveltavan kemian professori, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius/ Oulun yliopisto. Lassi tarjoaa avainpaikan näkökulmia maakunnan elinkeinoelämän sekä korkeakoulutuksen toisiaan tukevaan rooliin.  Vetelistä kotoisin oleva Lassi johtaa soveltavan kemian tutkimusta, joka kehittää mm. paremmin äärioloissa kestäviä litiumioniakkuja elektroniikkateollisuuden tarpeisiin. Kokkolassa toimii vahva kemianteollisuuden keskittymä, ja kaivosyhtiö Keliberin Kaustiselle suunnitteleman litiumkaivoksen myötä toiminta tulee entistä lähemmäksi myös Perhonjokilaaksoa.

* Virpi Ali-Haapala, hallintojohtaja yrityksessä Finn Spring oy. Finn Spring on Toholammilla ja Lestijärvellä lähdevesiä ja virvoitusjuomia valmistava perheyritys. Alunperin karjatilallisten Ali-Haapaloiden perustama yritys on nykyisin Suomen suurin lähdeveden pullottaja, jonka tuotteita viedään myös ulkomaille. Yritys sai valtakunnallisen Yrittäjä -palkinnon 2017 ja sen tuotteet ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. Ali-Haapalalta opimme, mihin keskipohjalaisen perheyrityksen valtakunnallinen ja kansainvälinen menestys perustuu.

* Jarkko Sivula, Valmistuli oy:n osakasyrittäjä. Pääkaupunkiseudulta Perhoon muuttanut Sivula ottaa kantaa mm. siihen, miten maaseudun yritykset voivat pärjätä jatkuvasti kaupungistuvassa ja globaalissa toimintaympäristössä. Nuoresta asti yrittäjänä toimineella Sivulalla on takana epäonnistumisia ja onnistumisia.  Myös näistä teemoista on paikallaan puhua avoimesti, etenkin yrittäjyyttä harkitsevien nuorten kannalta.

Tilaisuuden juontajana toimii Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajala.  Keskustelun annista yhteenvedon tekee Perhon kunnanhallituksen pj, kunnallisneuvos Antti Hietaniemi. Keskustelutilaisuuden jälkeen osanottajat lähtevät tutustumaan Jetta-talon ja Muoviitalan toimitiloihin.