Sunnuntai 24.03.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Reissu Luoviin Yhteisöihin 26.5.2018Reissu Luoviin Yhteisöihin 26.5.2018

Reissu Luoviin Yhteisöihin 26.5.2018

15.5.2018 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Juttuvinkki Veikko Huumarkangas

Yhteisötaide, mitä se on? Tule, näe ja koe se itse osallistumalla reissupäivään lauantaina 26.5.2018. Päivän aikana tutustutaan taiteilija Jaana Bombin johdolla yhteisötaiteen innoittamiin teoksiin Viitasaarella ja Pihtiputaalla.

Leader Viisari ja Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteinen Sykettä-viestintähanke järjestävät toukokuussa reissupäivän luoviin yhteisöihin. Kohteina ovat Tuhansien laulujen joutsen Niinilahdella, Viitasaaren Torinranta ja Savilinnut, Sydänten Kivi sekä Rönnyn kyläpuisto Pihtiputaalla. Yhteisötaiteilija Jaana Bombin kertoo matkan aikana teosten synnystä, toteutuksesta ja vaikutuksista.

Reissu Luoviin yhteisöihin on kaikille kiinnostuneille avoin ja maksuton (lounas omakustanteinen). Kuljetusten ja tarjoilujen vuoksi reissulle täytyy kuitenkin ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse viisari(at)saarijarvi.fi.

Yhteinen bussikyyti kulkee seuraavasti: Kyyjärvi - Karstula - Saarijärvi - Äänekoski - Lintulahti - Niinilahti - Viitasaari -Pihtipudas. Kyytiin voi nousta ilmoittamaltaan bussipysäkiltä.

Taiteen Wirtapiiri yhteisötaidehankkeessa luodaan uudenlaisia viihtyvyysympäristöjä, ympäristötaideteoksia ja näyttelyitä pohjoiseen Keski-Suomeen: Kinnulaan, Viitasaarelle, Pihtiputaalle ja Kivijärvelle. Hankkeen toteuttaa kehittämisyhtiö Witas Oy, ja Leader Viisari on myöntänyt hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta. Katso tarkemmat kohde-esittelyt ja pysäkkien lähtöaikataulu täältä.

Leader Viisari rahoittaa yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritystukia Pohjoisessa Keski-Suomessa. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten kehittämistä ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta, harrastusmahdollisuuksia ja kansainvälistä toimintaa.

 

Lisätietoja:

Anna Jaurakkajärvi

040 763 0606

anna.jaurakkajarvi(at)saarijarvi.fi