Lauantai 23.06.2018
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kuvien kertomaaKuvien kertomaa

Kuvien kertomaa

19.6.2018 Kirjasto / Maarit Ohranen

Railianneli Väisäsen taidenäyttely: Kuvien kertomaa on esillä Kyyjärven kirjastossa 20.6. - 30.7.2018

Mikä lahjakkuus meillä Kyyjärvellä asuukaan! Tämä tulee todistetuksi, kun katselee kirjaston näyttelytilaa. Tänään ripustimme sinne Railin maalaamia tauluja, joissa aiheet ja tekniikat vaihtelevat. Yksi ongelma vain oli - meinasi loppua ripustimet ja seinätila kesken!

Moni tuntee Railin posliinimaalauksesta ja toki muutamia posliinimaalauksia on nytkin esillä. Suurin osa töistä on kuitenkin akvarelleja, joukossa muutama akryyliväri- ja lyijykynätyö sekä yksi öljyvärimaalaus.

Ensimmäiset öljyvärit Raili omisti jo 15-vuotiaana ja siitä innostus vain kasvoi. Harrastuksesta alkoi muotoutua myös ammatti. 70-luvulla Raili alkoi opettamaan posliinimaalausta kansalaisopistossa. Todellisen pitkän linjan ammattilaisen opastettavaksi siis pääsette, jos ilmoittaudutte mukaan ensi syksynä alkavalle kansalaisopiston Posliininmaalaus-kurssille!  

Helmikuussa 2010 Raililta halvaantui oikea puoli. Pensseli ei enää pysynytkään oikeassa kädessä. Miten tulisi käymään suuren intohimon; maalaamisen? Monella se harrastus / työ olisi varmaan jäänyt siihen, mutta mitäpä teki Raili - hän opetteli maalaamaan vasemmalla kädellä! Kaikki kirjastossa esillä olevat taulut Raili on maalannut sairastumisensa jälkeen vasemmalla kädellä.

Tulkaahan katsomaan ja ihastumaan! Tämän jutun yhteyteen laitan vain yhden kuvan, loput odottelevat katsojaansa kirjaston näyttelytilassa osoitteessa Tuliharjuntie 43.

Maanantaina 25.6. klo 13 - 15 Raili on kirjastolla kertomassa näyttelystään. Samaan aikaan tarjolla mehua ja nisua.

Tervetuloa!