Keskiviikko 28.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Mun Kyyjärvi ja penkkikahviloiden tulokset 5.6 KivirannassaMun Kyyjärvi ja penkkikahviloiden tulokset 5.6 Kivirannassa

Mun Kyyjärvi ja penkkikahviloiden tulokset 5.6 Kivirannassa

4.6.2018 Maaseudun sivitysliitto / Virpi Harilahti-Juola / AT

Helmikuussa koululla järjestetyn Mun Kyyjärvi -teemapäivän ja huhtikuussa viikon mittaisen penkkikahvilakiertueen tulokset on nyt koottu yksiin kansiin. Tulosten kimppuun käydään Kivirannassa valtuuston iltakoulussa 5.6 klo 18.00 alkaen. Tilaisuus on avoin ja se välitetään myös nettiTV:n kautta suorana lähetyksenä ja se näkyy myös KSVV:n alueella Maxivision TV-palvelussa kanavalla 757.

Kyyjärvellä kuntalaiset on otettu mukaan kunnan strategiatyöhön ja yhteiseen kehittämiseen. Kuntalaisia on kuultu Mun Kyyjärvi -teemapäivässä helmikuussa ja penkkikahvilassa huhtikuussa. Mun Kyyjärvi -päivä toteutettiin yhdessä Nopolan koulun kanssa ja silloin kuultiin lasten ja nuorten ajatuksia omasta kunnastaan ja itselleen tärkeistä asioista. Penkkikahvila puolestaan perustettiin yhden viikon ajan joka arkipäivä niihin paikkoihin, missä ihmiset ovat muutenkin. Penkkikahvila kiersi kirjastossa, Kylätuvalla, palvelukeskuksessa, betonitehtaalla ja kauppakeskuksessa. Näin tavoitettiin erilaisia ihmisiä ja kuultiin monenlaisia ajatuksia omasta kunnasta ja sen kehittämisestä. Paikalla oli aina joku johtavista viranhaltijoista tai luottamushenkilöistä kuuntelemassa ja keskustelemassa omaa kuntaansa koskevista asioista.

Ajatukset ja viikon aikana käydyt keskustelut on nyt koottu yhteen ja tehty niistä kooste, joka toimitetaan viranhaltijoille ja luottamushenkilöille käsiteltäväksi valtuuston iltakouluun tiistaina 5.6.2018. Paikalla olijoita haastaa ja innostaa vuoropuheluun myös virallinen kylähullu Alpiini Piiparinen alias Matti Hämäläinen.

Iltakoulun lisäksi prosessi jatkuu heinäkuussa markkinaviikolla. Silloin tehdään ensimmäiset konkreettiset teot ja viedään penkkikahvilassa nousseita asioita jo piirun verran eteenpäin.

Yhteisöllisyysohjelman tulokset julkaistaan kokonaisuudessaan syyskuussa.

Valtuuston iltakoulun ohjelma:

Tiistai 5.6.2018 Kiviranta, Kyyjärvi

Klo 18-18:45 Mun Kyyjärvi -teemapäivän ja penkkikahvilaviikon koosteet, yhteisöllisyysohjelman seuraavat askeleet, kehittämispäällikkö Virpi Harilahti-Juola, MSL

Klo 19-20:30 Kylähullun pähkäilyt, motivoiva mono-dialogi, Alpiini Piiparinen alias Matti Hämäläinen, Keski-Suomen kylät

Klo 20:30-21 iltakahvit

Lisätietoja:
Virpi Harilahti-Juola
Kehittämispäällikkö
Maaseudun Sivistysliitto
virpi.harilahti-juola@msl.fi
p
. 040 67 81 968