Perjantai 25.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
NettiTV: Vimpelin valtuusto 11.6NettiTV: Vimpelin valtuusto 11.6

NettiTV: Vimpelin valtuusto 11.6

10.6.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola Newsin nettiTV-tuotannot laajenevat - suuntana edelleen Pohjanmaa.

Vimpelin kunta on päättänyt viedä kunnallisen päätöksenteon suoraan kotisohvalle ja niinpä ensimmäinen valtuuston kokous lähetetään Nopolan nettiTV:n kautta maanantaina 11.6 klo 19.00 alkaen. Veikko kuskaili vermeet Vimpeliin jo perjantaina, kasaili laitteet paikalleen ja teki testilähetyksen. Hyvin tuntui toimivan ja näkyvän samoin kuin lähetykset muutama vuosi sitten Vimpelin liikuntahallista, jossa Kyky pelasi lentopallon SM-Liigan karsintaotteluita parikin kertaa.

Viihtyisä valtuustosali on Vimpelin kunnantalolla, puheenjohtajisto istuu hieman ylempänä kuten Perhossa ja valtuutetut aika mielenkiintoisesti U:n muotoisessa järjestyksessä. Viimeksi Kyyjärvelläkin pohdittiin kokouksen jälkeen parempaa istumajärjestystä ja nyt saadaan esimakua U-muodostelmasta.

Vimpelin valtuustossa on 21 valtuutettua. Ihan perinteinen maaseutumainen paikkajakauma ei näytä olevan vaikka Keskustalla onkin yhdeksän paikkaa, sillä aivan siinä kintereillä asioihin ottaa kantaa Haloo Vimpeli -kansanliike seitsemän edustajan voimin. Loput paikat jakautuvat KD:n, Vasemmistoliiton, Sinisten ja/tai Perussuomalaisten kesken. Kokoomuksella ei näytä paikkoja olevan. Valtakunnan tason päättäjiä Vimpelissä edustaa kansanedustaja Reijo Hongisto, joten viimeisintä tietoa saadaan myös valtakunnan tasolta tarvittaessa. Valtuuston puheenjohtajana toimii Haloo Vimpelin Seppo Tuomisalo. Tuttu mies ja arkkitehti meille kyyjärveläisillekin, sillä Sepon käsialaa on ainakin Paletti ja liikuntahallin laajennus.

Nähtäväksi jää miten lähidemokratia toteutuu vähän erilaisella kokoonpanolla. Tulee mieleen reilu viiden vuoden takainen (12.2.2013) valtiovarainministeriön demokratiajaoston kutsutapahtuma Helsingissä, johon oli kutsuttu edustajat paristakymmenestä kaupungista ja pienistä kunnista edustajat ainoastaan Kyyjärveltä ja Vimpelistä. Veikon kanssa edustettiin Nopolaa, mutta en nyt muista oliko Vimpelistä ketään mukana.

Pohjanmaalla kun ollaan, niin taannoisessa ideointipalaverissa keskuteltiin laajemminkin nettiTV:n mahdollisesta hyödyntämisestä myös muissa tapahtumissa. Niin lähellä on Saarikentän katsomo, että sieltä kun nakkaa kiven niin se menee kunnanviraston ikkunasta läpi. Erinomaiset mahdollisuudet siis hyödyntää nettilähetystä Saarikentän tapahtumissa - pesäpallolähetykset on tietenkin muiden kauraa - mutta tapahtuuhan kentällä paljon muutakin.

Valtuuston kokous näkyy tuttuun tapaan nettiTV-kanavalla 1 ja KSVV:n alueella Arris-boxeilla Maxivision TV-palvelussa NopolaNews kanavalla 757. Kokouksen esityslista puolestaan löytyy Vimpelin kunnan kotisivulta www.vimpeli.fi tai suoraan tästä linkistä.

Tervetuloa linjoille!