Perjantai 30.10.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Päiväkoti Muksula palkittiin jälleen ympäristötyöstään Vihreällä lipullaPäiväkoti Muksula palkittiin jälleen ympäristötyöstään Vihreällä lipulla

Päiväkoti Muksula palkittiin jälleen ympäristötyöstään Vihreällä lipulla

6.6.2018 Varhaiskasvatus Heli Auranen

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Päiväkoti Muksulalle Vihreän lipun osoitukseksi suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu myönnettiin tänä vuonna 140 toimijalle. Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka toimii jo 67:ssä eri maassa ympäri maailman. Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen kasvatustoimintaamme. Lapset ovat Vihreä lippu-toiminnassamme aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Vihreä lippu-toiminnan myötä lapset innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

Päiväkoti Muksula sai Vihreän lipun tunnustuksena ansiokkaasta työstä ensimmäisen kerran jo vuonna 2016. Ensimmäinen projektimme käsitteli jätteiden vähentämistä. Toinen teemamme käsitteli vettä ja veden kulutusta. Yhdessä lasten kanssa on pohdittu veden kulutusta ja miten sitä voidaan vähentää päiväkodin arjessa. Myös ekonalle on kiertänyt lasten kodeissa mukanaan tietopaketti vedestä ja sen kulutuksesta.

Veden eri olomuodot on erityisesti kiinnostaneet lapsia. On seurattu järven jäätymistä ja sulamista ja siihen liittyviä vuodenaikojen vaihteluita. Kyyjärven jäälle tehty pilkkireissu oli erityisen mieleinen. Vesiteemaa on tutkittu myös tekemällä kellumiskokeita, on tutkittu mitä wc-pönttöön saa laittaa ja mitä ei saa laittaa, on havainnollistettu veden kiertokulkua jne. Myös päiväkodin kevätjuhla rakentui vesiteeman ympärille.

Päiväkoti Muksulan toiminta vesi-teeman ympärillä on monipuolista ja lapsia innostavaa. Siinä ovat yhdistyneet tieto, havainnointi, kokeilu ja oivallus! Myös vanhempia on osallistettu ja he ovat olleet todella kiitettävästi mukana.

Ympäristökasvatuksen seura toteaa palautteessaan, että projekti on ollut kaikin puolin onnistunut. Päiväkodilla on ollut hyvät, selkeät ja konkreettisen oppimistavoitteet ja niissä on päästy erinomaisiin tuloksiin. Erinomaista palautetta saimme myös vanhempien osallisuudesta.

Ympäristökasvatuksen seura toteaa:"Toimintanne on kaikin puolin onnistunutta ja Vihreän lipun kriteerien mukaista, joten onnittelut Vihreän lipun saamisesta!"

Päiväkoti kiittää saamastaan tunnustuksesta! Tästä on hyvä jatkaa!

Lisätietoja Vihreä lippu-ohjelmasta: www.vihrealippu.fi