Lauantai 19.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Pielavetiset OnnelassaPielavetiset Onnelassa

Pielavetiset Onnelassa

19.6.2018 Juttuvinkki / Tanja Kyrönlahti

Ideoita ja vinkkejä omaan puutarhaan ja sen hoitoon saa kun avoimin mielin tutustuu toisen puutarhaan. Pielaveden Martat tekivät kesäretken tänä vuonna Keski-Suomeen ja yksi kohteista oli Onnelan puutarha.

Vuosi sitten avointen ovien puutarhapäivässä oli Pieleveden Marttayhdistyksen aktiivi vieraillut Onnelan tilalla Peuralinnassa. Ja ihastui paikkaan. Siitä se kipinä sitten lähti. Tämän kesän Marttojen kesäretkeen liittyen yhteydenottoja tehtiin moneen paikaan talven aikana.

Matka alkoi aamulla aikaisin Pielavedeltä. Ensimmäinen kohde oli Vaajakoskella, jossa tutustuttiin yksityiseen perenna pihaan. Lounaan merkeissä pysähdyttiin Viherlandiassa. Ja tietysti siellä jaloittelukierroksen aikana tutustuttiin paikan tarjontaan. Saarijärvellä käytiin Kärjen puutarhalla, Linnan kylällä. Siitä ajettiin seuraavaan paikkaan, joka oli Ahosen Taimisto Vahangalla, Karstulassa. Viimeisenä kohteena Onnelan tila Kyyjärvellä, kertoi Pielaveden Marttojen puheenjohtaja Seija Partanen.

Kymmenen vuoden ajan ollaan Marttojen kanssa tehty retkiä erilaisiin paikkoihin. Netistä ja lehdistä saa paljon vinkkejä, kun mietitään retkeilykohteita. Ollaan paljon myös käyty toistemme puutarhoilla tutustumassa. Aina sieltä neuvoja ja vinkkejä saa mitä kannattaa laittaa ja miten. Saa myös hyviä vinkkejä rikkaruohojen torjuntaan Seija jatkaa.


Tänä vuonna avoimet puutarhapäivää vietetään sunnuntaina 1.heinäkuuta. Onnelan piha on avoinna yleisölle myös Kyyjärvi-viikon tiistaina 10.7.