Lauantai 19.09.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Los Angeles Griffithin observatoriolta
Kotona jälleenKotona jälleen

Kotona jälleen

6.6.2018 Riitta Ja Kalevi Lahti

Pääsimme toukuussa matkalle rapakon taa Annen, Michaelin, Vilhelmin, Viktorian ja Vinsonin luo tutustumaan vähän suurempaan maailmaan, kuin on totuttu täällä Vehkaperällä.

Majapaikkamme oli siis Annen perheen kotona Whittierin kaupungissa, joka on osa Los Angelesin piirikuntaa.
Los Angeles on Yhdysvaltojen toiseksi suurin kaupunki New Yorkin jälkeen. Kaupungissa on noin 4 miljoonaa asukasta ja sen metropolialueella elää yli 18 miljoonaa ihmistä.
Kaupungissa elää yli 140 kansallisuuden edustajia, jotka puhuvat vähintään 224 eri kieltä.
Suurimmat yhteisöt ovat japanilaiset ja iranilaiset.
Metropolialueen keskus on Los Angelesin kaupunki, mutta koko piirikunnassa sijaitsee 88 kaupunkia ja 136 kaupunkityyppistä asutusta, jotka ovat tiiviisti toisiinsa liittyneinä.
Läksimme 26.huhtikuuta ja takaisin kotona oltiin 2.kesäkuuta. Mukavasti ehdittiin nähdä suuren maailman menoa, kun Maikkeli oli asiantuntevana oppaana ja vei meitä parhaille nähtävyyksille.
Heti alkuun päästiin sinfoniakonserttiin ja konsertin jälkeen vielä "juhlille" nauttimaan ilmaisesta iltapalasta ja usuttipa Maikkeli meidät vielä yhteispotrettiin konsertin kapellimestari Furumoton kanssa.
Paljon patikoimme lähiseutuja, noin 8-10 km:n päivälenkkejä. Saimme vierailla myös tuolla jo 60v asuneitten Inkeri ja Tapio Juholan kodissa. Inkeri oli ollut kaupassa samaan aikaan meidän kanssa ja kuuli Viktorian ja Vinsonin puhuvan suomea, niin kohtasimme ja saimme samalla vierailukutsun, jonka otimme ilolla vastaan. Terveisiä vaan sinne rapakon taa Inkerille ja Tapiolle jos luette tämän matkakertomuksemme!
Saimme käydä niin kiinalaisessa kuin meksikolaisessakin ruokakaupassa,joissa runsain määrin vähän eksoottisempia tuotteita kuin suomessa.
Getty Center museo tuli tutuksi, josta sai hyvän kuvan myös liikenteestä. Autoja vilisee sinne ja tänne ja kaikki parkkialueet on yleensä lähes täynnä. Ehkä tunnetuin paikka oli Griffithin observatorio, josta avautuu huikeat näkymät niin pitkälle kuin silmä kantaa. Tuolta samaiselta paikalta näkyy hyvin myös toinen tunnettu maamerkki, nimittäin Hollywood-kyltti.
Pääsimme käymään myös parillakin eri rannalla, joista muutama kuva.
Herätyskelloa ei tarvittu, kun lähes joka yö yhden tietämissä Mockinbird aloitti parituntisen konserttinsa ikkunan takana hyvin kuuluvalla äänellä.    Tästä kuulet laulajaa

Mielenkiintoinen oli matka, mutta kyllä kuukauden oleskelun jälkeen tultiin hyvillä mielin kotiin muutamaa kokemusta rikkaampana.

    Aihealueen yhteistyöyritykset