Torstai 21.11.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Leila Nieminen saateltiin haudan lepoonLeila Nieminen saateltiin haudan lepoon

Leila Nieminen saateltiin haudan lepoon

12.7.2018 Kyyjärven mediamyllärit / Olavi Vallivaara

Leila Nieminen e. Huttunen kuoli 19.5.2018 Sysmässä. Hänen tuhka uurnansa laskettiin Kyyjärven kirkkomaahan sunnuntaina 8.7.2018.Leila Impi Marjatta Nieminen e. Huttunen syntyi 1.1.1947 Helvi ja Aaro Huttusen perheen neljäntenä tyttönä Kyyjärven Oikarin kylässä. Hän varttui suuren perheen keskellä. Kansakoulun hän kävi Oikarilla. Nuoruuden päivinä hän muutti Lahteen, jossa työskenteli Luhdan pukutehtaalla. Hän muutti avioiduttuaan Sysmään maatalon emännäksi. Siellä syntyivät tyttäret: Teija, Saija ja Sarita. Leilalla oli monet käden taidot. Hän kutoi, teki käsitöitä ja leipoi paljon. Hän oli ahkera ihminen, jolla oli kuitenkin aikaa kuunnella toisia. Tytöt muistelivat äitiään näin: "Äidin käsiala näkyy meissä. Tavassa kirjoittaa, puhua ja suhtautua asioihin. Kaikki mitä äidistä jäi, elää enää muistona sydämessämme ja näkyy tähtenä taivaalla. Hän ei jättänyt huolia eikä murheita."

Leila lähti hiljaa kevään lämpimänä päivänä 19.5.2018. Hän hyvästeli läheisensä lempeästi aamuyöstä ja hänen on nyt hyvä olla. Kaipamaan jäivät tyttäret perheineen, viisi lastenlasta, neljä sisarta ja veli perheineen sekä muut läheiset ja ystävät.

Leila siunattiin Sysmän kirkossa 16.6.2018 ja muistotilaisuus oli seurakuntakodissa. Uurna laskettiin Kyyjärven hautausmaahan äidin ja isän viereen sunnuntaina 8.7.2018. Maahan kätkemisen toimitti rovasti Olavi Vallivaara yhdessä läheisten kanssa. Muistohetkeä vietettiin Irmeli ja Reijo Uusisalon kodissa.

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kyyjärven Hautauspalvelu