Maanantai 25.05.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Satamassa tapahtuu - tule mukaan monipuolisen ohjelman pariinSatamassa tapahtuu - tule mukaan monipuolisen ohjelman pariin

Satamassa tapahtuu - tule mukaan monipuolisen ohjelman pariin

6.7.2018 Kyyjärven Martat Jaana Honkanen

Keskiviikkona 11.7. klo 18 on satamassa luvassa monenlaista nähtävää ja koettavaa. Kyyjärven Martat järjestävät yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton, Millespakan sekä Suomen Luonnonsuojeluliiton vesistölähettilään Anita Pätysen kanssa monipuolisen illan, jossa luonto ja ympäristömme ovat illan teemana.

Luvassa on Maaseudun Sivistysliiton reippaiden naisten toimesta biohiilen polttoa sekä kaaostekniikalla toteutettavaa risunveistoa, jota jokainen paikallaolija saa tulla yhdessä toteuttamaan Riitta-Johanna Laitisen johdolla. Otathan mukaan käsineet ja omat oksasakset. Tarkoituksena olisi saada aikaiseksi paljon kaivattu penkki satamassa kävijöille sekä mahdollisesti jotain muutakin silmäniloa. 

Millespakan toimitusjohtaja Ira Kekarainen on tulossa kertomaan alueemme jätehuollosta sekä jätteiden lajittelusta. Tärkeää infoa meille kuntalaisille sekä paikallisille mökkiläisille. Saat halutessasi mukaan oman jätteidenlajitteluoppaan.

Mukaan satamaillassa on myös Suomen luonnonsuojeluliiton Freshabit-hankkeen vesistölähettiläs Anita Pätynen. Hän esittelee vesistölähettilästoimintaa, vesiensuojelua ja sitä, miten jokainen voi näkösyvyyslevyn avulla tarkkailla oman lähiveden vedenlaatua ja viedä havaintoja halutessaan Järviwikiin, josta ne ovat kaikkien katsottavissa ja hyödynnettävissä. Illan aikana kävijöillä on mahdollisuus valmistaa oma näkösyvyyslevy, jolla mittauksia voi jatkossa tehdä vaikkapa souturetkellä tai mökkilaiturilla. Mukaasi saat myös Suomen luonnonsuojeluliiton viime vuonna julkaiseman Vesistöoppaan.

Illan tarjoiluista pullakahveineen ja makkaroineen vastaa Kyyjärven Martat pientä korvausta vastaan. Samoin Martat myyvät tapahtumassa arpoja, joiden tuotolla satamaan lahjoitetaan kaikkien iloksi jotain sopivaa kasvillisuutta. Myös  ilmainen perennojenvaihtopiste on satamassa, joten tuo vaihtoon tai lahjoitettavaksi omien perennoidesi ylimäärätaimia toisten kävijöiden iloksi.

Tervetuloa kaikki joukolla mukaan monipuoliseen tapahtumaan Kyyjärven satamaan. Säävaraus lienee turha, sillä olemme tilanneet upean aurinkoisen illan tapahtumalle.

Tapahtumassa mukana:

Maaseudun Sivistysliitto, Suomen luonnonsuojeluliitto, Millespakka ja Kyyjärven Martat