Tiistai 04.08.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kyyjärven Paletissa pitkät jonot Iittala OutlettiinKyyjärven Paletissa pitkät jonot Iittala Outlettiin

Kyyjärven Paletissa pitkät jonot Iittala Outlettiin

9.8.2018 Kyyjärven Mediamyllärit ry. / Veikko Huumarkangas

9.8.2018 Arabialta tuli myyntiin Muumimuki jota myydään vain yhden päivän ajan.

Kyseessä on Muumimuki, joka on saanut nimekseen "Muumin päivä". Erikoismukia myydään Muumin päivänä rajoitettu erä. Muumin päivä on Tove Janssonin syntymäpäivä 9.8

Kyyjärvellä Kauppakeskus Paletissa sijaitseva Iittala Outlet myymälä avasi ovensa Muumin päivänä poikkeuksellisesti jo klo 7.00 Työntekijät saapuivat töihin 6.30 ja jo tuolloin oli Paletin pääovilla pitkät jonot. Ensimmäiset jonottajat olivat saapuneet oville edellisenä iltana klo 19.30 aikoihin. Pitkin yötä porukkaa oli saapunut paikalle läheltä ja kaukaa. Kaukaisemmat jonottajat olivat saapuneet kesälomareissun myöta Hollannista. Myös Helsingin seudulta oli saapunut jonottajia.

Eräs naishenkilö kertoi saapuneensa Vaasasta, koska hänen kertoman mukaan Pohjanmaalla ei mukia ollut saatavana. Lisäksi hän kertoi omistavansa vähintään yhden kappaleen kaikista sarjan mukeista. Pakkohan se oli tulla hakemaan kotiin, hän kertoi. 

Kyyjärvellä Kauppakeskus Paletin Iittala Outletissa Muumimukit myytiin loppuun yhdessä tunnissa. Tuona aikana jono ei lyhentynyt juurikaan, vaan sitä mukaan kun toisesta päästä jono lyheni, niin toiseen päähän saapui lisää väkeä. Ovien avautuessa jonossa oli arviolta noin 300 henkilöä.

Eräs naishenkilö kertoi saaneensa varatuksi netissä mukin itselleen, mutta maksaessaan mukia,  sivu sulkeutui  ja muki jäi saamatta. Verkkokaupassa myynti kesti kaksi minuuttia. Helsingissä eräs liike avasi ovensa jo puolilta öin. Kohta tuon jälkeen oli ensimmäinen muki huutokauppasivulla huudettavana, kohta mukista tarjottiin jo 150€. Kauppa se on mikä kannattaa, vanha sanonta.

Jaa ja sitten se paljon aamulla kysytty asia, kuinka paljon mukeja oli myynnissä Paletin Iittala Outlet myymälässä, no sitä ei kerrottu, mutta arvio oli, että paljon.

Kirjoittajan arvion mukaan, noin kolmannes jonossa olleista asiakkaista jäi ilman mukia. He saivatkatkin tyytyä Iittala Outlet myymälän sekä Paletin muiden liikkeiden muuhun runsaaseen tarjontaan.