Tiistai 31.03.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Ylä-Savon kotipuutarhurit retkellä OnnelassaYlä-Savon kotipuutarhurit retkellä Onnelassa

Ylä-Savon kotipuutarhurit retkellä Onnelassa

28.8.2018 Juttuvinkki / Tanja Kyrönlahti

Onnelan puutarha oli yksi ennakkoon valittuna retkikohteena Ylä-Savon Puutarhaseuralla. Päivän retkeen kuului toki muitakin kohteita Keski-Suomesta, kuten Ahosen Taimisto, Kahvila Hertta sekä Rajalan taimisto.

Huumarkankaalle Onnelan puutarhaan tuli bussilastillinen kotipuutarhureita. Maantieteellisesti he olivat Kiuruvesi - Iisalmi akselilta. Ylä-Savon Puutarhaseura täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja päivän retki oli yksi juhlavuoden ohjelmaa. 

Ylä-Savon Puutarhaseuran puheenjohtaja ja retken vetäjänä toimi Erkki Shemeikka. Retki alkoi aamulla 6:30 Kiuruvedeltä. 

Ahosen Taimisto oli ensimmäinen vierailupaikka, jossa taimiston omistaja kertoi historiasta ja nykyhetkestä. Taimistolla oli myös aikaa tehdä ostoksia. Kahvila Hertassa (vanha suojeluskuntatalo sai plussaa kävijöitä) oli lounas. Tästä matka taittui Rajalan taimistolle, josta omena- ja kirsikkapuut lähtivät usean retkeläisen mukaan. 

Pisteenä I:n päälle oli vierailu Onnelan puutarhassa, jossa Vuokko ja Jouko esittelivät Onnelan tilaa. Retkeläiset ihastelivat kekseliäisyyttä ja oivalluksista,joita laajasta pihapiiristä löytyy. Silmänruokaa löytyi jokaisen makuun. Ylä-Savon Puutarhaseuralle Onnelan piha oli hieno kokemus, johon päättää kuluva kausi.

Pääkuva on Vuokon ottama kuva retkeläisistä.

Lisäkuvissa on Erkki Shemeikan ottamia kuvia Onnelasta.