Maanantai 06.04.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Kesän päätösjuhhla HokkalassaKesän päätösjuhhla Hokkalassa

Kesän päätösjuhhla Hokkalassa

24.8.2018 Kyyjärven mediamyllärit / Olavi Vallivaara

Perinteiseen tapaan Hokkalan kodalla vietettiin Kesäkauden päätösjuhlaa ja syyskauden avausjuhlaa Pertun päivän iltana perjantaina 24.8. Vanha kansa sanoi muuttolinnuista: "Laurina laumaan ja Perttulina peräti pois."

Juhla aloitettiin niinkuin aikaisempinakin vuosina ruokailulla. Marjatta Uusimäki oli keittänyt herkullista ohranryynipuuroa ja rusinasoppaa, jota Hokkalan väki meille tarjosi. Kesäillan hartaus oli Lamminjärven rannalla. Rovasti Olavi Vallivaara puhui "Pärttylin" päivän aiheesta. Jeesuksen opetuslapsi Bartholomeus kärsi martyyrikuoleman 24.8. ja päivä on omistettu hänen muistolleen. Toisena aiheena oli "Jeesus parantajamme", viime sunnuntain evankeliumiteksti. Rovasti puhui muun muassa: "Kuinka meillä on monta syytä kiitokseen ajatellessamme kulunutta kesää ja samalla omaa elämisen aikaa. Meille on kaikkein tärkeintä elämässämme usko, joka perustuu Jumalan valmistamaan pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa. Sen uskon omistaja saa paljon enemmän kuin nämä ajalliset ja katoavat lahjat. Jeesuksen oma saa iankaikkisen elämän. Siksi kannattaa uskoa."  Kanttorina oli Kyyjärven uusi kanttori Adolfiina Turtinen. Juhlassa laulettiin monta virttä ja laulua. Taivaan Isä antoi ihanan kesäisen illan ja kesätuuli leppeästi puhalteli Lamminjärveltä niin, ettei mitkään "eläväiset" kiusanneet meitä. Juhla päättyi keskusteluihin ja hokkalaisten tarjoamiin piirakka kahviin sekä makkaranpaistoon.

Väkeä oli tullut runsaasti niin Alajärven kuin Kyyjärven puolelta. Kaukaisimmat vieraat taisvat olla ihan Jyväskylästä saakka.

Kiitokset Hokkalan kyläläisille mukavasta juhlasta!