Keskiviikko 26.06.2019
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
20-pennin pajatson SM-kisan tulokset20-pennin pajatson SM-kisan tulokset

20-pennin pajatson SM-kisan tulokset

1.8.2018 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen / Kuva: Ari Pekka Poikonen

Perinteinen 20-pennin pajatson SM-kisa käytiin markkinalauantaina 14.7.2018. Pelipaikkana oli tuttuun tapaan Kyyjärven Esso, johon tuo viimeisin Suomessa pelikäytössä ollut 20-pennin pajatso on museoitu. Superfinaaliín tiensä selvittivät edellisvuosien mestarit Jorma Matikainen Karstulasta ja Leo Rintala Kokkolasta.

Karsinnat käynnistyivät aamutuimaan ja suorituksia kertyi yli 200. Karsintojen parhaan tuloksen teki Kaj Byskata. Kuppiin kilahti kymmenellä lyönnillä peräti 42 kpl 20-pennin kolikoita eikä ihan millä tahansa tuloksella finaaliin selvinnyt, sillä viimeiseen finaalipaikkaan vaadittiin kuppiin 30 kolikkoa eli kolme kertaa keskelle ei vielä edes riitä. Huikea oli finalistien taso. Karsintoihin osallistui pelaajia ympäri Suomea.

Finaalin kaksi parasta pääsee superfinaaliin ja sen voittaja on 20-pennin pajatson Suomen mestari. Pajatson lyöntiprikat on aikanaan rakennettu siten ettei kahta samanlaista lyöntiä tule ja osumat ovat näin ollen täysin sattumanvaraisia, mutta jostain syystä entiset mestarit onnistuvat pitämään pintansa haastajien paineessa. Ennakkoharjoittelusta se ei ole kiinni, sillä tätä lajia voi harjoitella ainoastaan kerran vuodessa karsinnoissa Kyyjärven Essolla.

Mestaruuden uusi viime vuoden voittaja Jorma Matikainen ja superfinaalin kakkoseksi tuli vuoden 2016 mestari Leo Rintala.

Vuoden 2018 20-pennin pajatson SM-kisan tulokset:

1. Jorma Matikainen
2. Leo Rintala
3. Esa Peltokangas
4. Pilvi Löytönen
5. Hannu Hämäläinen
6. Timo Nykänen
7. Kaj Byskata

Onnea voittajalle, finalisteille ja kiitokset kaikille karsintoihin osallistuneille. Tervetuloa ensi vuonna uudelleen!