Perjantai 17.01.2020
NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Julkaisut
Hae sisällöistä

 
Enni Vesanen (Mäkinen) in memorianEnni Vesanen (Mäkinen) in memorian

Enni Vesanen (Mäkinen) in memorian

26.9.2018 Juttuvinkki /Kyyjärven mediamyllärit ry / Veikko Huumarkangas

Enni Vesanen (Mäkinen) syntyi 22.6.1933 Kyyjärven Peuralinnaan Julius ja Siiri Mäkisen perheeseen. Ennillä oli paljon sisaruksia ja he asuivat suurella Vääräjärven tilalla, missä pidettiin karjaa, kasvatettiin viljaa ja heinää sekä hoidettiin metsää.

Avioiduttuaan Enni asui Simo miehensä ja lastensa kanssa Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Suomen työllisyystilanne tuohon aikaan oli huono, niinpä Vesasen perhe päätti muuttaa Kanadaan. Sinne oli jo aikaisemmin muuttanut Ennin Veikko-veli. Tarkoitus oli kuitenkin muuttaa British Columbiaan, mutta matkan varrella perhe pysähtyi sukuloimaan Torontoon ja niinpä Vesasen perhekin jäi asumaan ja työskentelemään Torontoon. Vesasen perhe asui yhden vuoden välillä Suomessa mutta muutti takaisin Kanadaan. Perheessä oli kolme lasta, kaikki elossa.

Enni kuoli Torontossa äkilliseen sairauskohtaukseen Suomi-kodissa 15.3.2018.  Enni oli iloinen ihminen, hän tanssi ja lauloi mielellään. Hän oli myös iloinen siitä, kun hän sai Torontossa vielä vanhoilla päivillään tavata Suomi-kodissa Kyyjärveltä tulleita muusikkoja ja laulajia. Heille hän kertoi Kyyjärvellä olevista sukulaisistaan. 

Kaipaamme syvästi aina iloista Enniä. Suremaan jäivät kolme lasta puolisoineen, kuusi lastenlasta sekä siskot ja veljet Suomessa ja yksi veli perheineen Kanadassa.

 

Kirjoittaja on Seija Jokela (Ennin sisko)

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kyyjärven Hautauspalvelu